• Ναυτιλία

    Συνελήφθησαν 6 πρόσφυγες στη Σάμο

    • NewsRoom
    ταχύπλοο του ελληνικού λιμενικού


    Στη σύλληψη έξι αλλοδαπών για παράβαση του Ν. 3386/05 (παράνομη είσοδο στη χώρα) και του 27χρονου αλλοδαπού διακινητή τους για παράβαση του Ν. 4251/14 (διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών στον ελλαδικό χώρο) προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου.

    Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ”, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις έναντι τουρκικές ακτές.

    Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου να αρνείται να συμμορφωθεί στις υποδείξεις του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να προβαίνει στη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το εν λόγω φουσκωτό προσπάθησε δυο φορές να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην αριστερή πλευρά και στην κύρια μηχανή του περιπολικού και ο χειριστής του ταχύπλοου να πέσει στη θάλασσα. Ο 27χρονος, περισυνελέγη άμεσα από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ ακινητοποιήθηκε και το ταχύπλοο σκάφος.

    Ο 27χρονος, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμο, για την παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου εξήλθε αυθημερόν. Κατά την διάρκεια ερευνών, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΟ», συνολικά έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν στο ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος.

    Από την Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος μαζί με τον εξωλέμβιο κινητήρα.

    Διαβάστε επίσης

    ΕΒΕΠ και Γεωργιάδης υποδέχθηκαν το Δ.Σ. της EuroCommerce

    Υποτροφίες από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων

    Γιώργος Ξηραδάκης: Εξελέγη πρόεδρος στην Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ