• Ναυτιλία

    Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου: Ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων στα ναυπηγεία μετά από θανάσιμο τραυματισμό στα Ναυπηγεία Χαλκίδος

    • NewsRoom
    Ο γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος

    Ο γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος


    Με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων Μετάλλου και εργαζομένων ναυπηγικής βιομηχανίας Ελλάδας, μετά το θανάσιμο τραυματισμό 42χρονου εργαζόμενου ιδιωτικού συνεργείου το περασμένο Σάββατο στα ναυπηγεία Χαλκίδας κατά τη διάρκεια εργασιών σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο.

    Το συνδικάτο των εργαζομένων Μετάλλου ζητεί εντατικοποίηση των ελέγχων 7 ημέρες την εβδομάδας και πέρα του δημοσίου ωραρίου, πενταμελείς επιτροπές στα μεγάλα ναυπηγεία, τεχνικούς ασφαλείας από λίστες του λιμεναρχείου και υποχρεωτικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    “Οι τεχνικοί ασφαλείας συνεχίζουν να είναι σε 15 πλοία ο καθένας, μεικτές επιτροπές ελέγχου συνεχίζουν να μην προβλέπονται στα μεγάλα ναυπηγεία ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται έλεγχοι και πέραν του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους .

    Για το θέμα αναμένεται σήμερα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση αύριο με το υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από το υπουργείο Ναυτιλίας.

    Το συνδικάτο εργαζομένων μετάλλου Αττικής πραγματοποίησε χθες απεργία σε χώρους της Ναυπηγοεπισκευής σε Πέραμα και τη Σαλαμίνα, ενώ πραγματοποίησαν συγκέντρωσή στην κεντρική πύλη του Περάματος και μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΛΤΑ: Τροποποίηση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους €131,609 εκατ.

    Βασίλης Ζούλιας: Κάηκε το «θησαυροφυλάκιο» του ατελιέ μας – Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα

    Dragons’ Den: Πού επένδυσαν οι Dragons



    ΣΧΟΛΙΑ