• Business

    ΔΕΛΤΑ: Τροποποίηση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους €131,609 εκατ.

    • NewsRoom
    Χρήστος Τσόλκας, ΔΩΔΩΝΗ

    Χρήστος Τσόλκας, πρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ


    Στην τροποποίηση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 131,609 εκατ. ευρώ προχωρά η γαλακτοβιομηχανία ΔΕΛΤΑ.

    Πρόκειται για τη δεύτερη τροποποίηση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2021, η εκταμίευσή του έγινε τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και έχει χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση ομολογιακού δανείου της ΔΕΛΤΑ και για την μερική εξόφληση του υφιστάμενου ομολογιακού δανείου VIVARTIA κατά 50%.

    Το ιδιωτικό συμφωνητικό για τη δεύτερη τροποποίηση του ομολογιακού δανείου θα υπογραφεί μεταξύ της ΔΕΛΤΑ και των τραπεζών Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και τράπεζα Πειραιώς, καθώς και της Dairy Holdings ως εγγυητή και της Alpha ως πληρεξουσίου καταβολών και εκπροσώπου των ομολογιούχων.

    Ειδική άδεια για τη σύναψη του ιδιωτικού συμφωνητικού, όπως απαιτείται έδωσε η Dairy Holdings, καθώς η ΔΕΛΤΑ είναι 100% θυγατρική της.

    Η σύναψη του ιδιωτικού συμφωνητικού δεύτερης τροποποίησης του κοινού ομολογιακού δανείου αναμένεται μέχρι τις 5 Απριλίου ή οποία άλλη μεταγενέστερη ημερομηνία συμφωνηθεί μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών και με τη σύναψή του οι όροι του Κοινού Ομολογιακού Δανείου ΔΕΛΤΑ θα τροποποιηθούν, προκειμένου να εναρμονιστούν με τη μείωση του περιθωρίου του Προγράμματος.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΥΠΑ: Πάνω από 4.600 έκαναν διακοπές τον Μάρτιο με voucher κοινωνικού τουρισμού

    Xiaomi: Τεράστια η ζήτηση για το EV που μοιάζει με Porsche – Μεγάλοι χρόνοι αναμονής

    Mazars: Σε επίπεδο-ρεκόρ η αισιοδοξία των ανώτατων διοικητικών στελεχών



    ΣΧΟΛΙΑ