• Ναυτιλία

    Συνάντηση της νέας υφυπουργού Ναυτιλίας της Κύπρου Χατζημανώλη με το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο


    Η νέα υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνα Χατζημανώλη συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, στην έδρα του Επιμελητηρίου, στη Λεμεσό.

    Το προεδρείο του Επιμελητηρίου, ενημέρωσε την υφυπουργό Ναυτιλίας για τα τρέχοντα θέματα που επηρεάζουν την Κυπριακή Ναυτιλιακή Βιομηχανία και τις άμεσες ανάγκες της.

    Μεταξύ άλλων, επισήμαναν την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρονται στη Ναυτιλιακή Βιομηχανία με την άμεση δημιουργία εξειδικευμένου «Κέντρου Μονής Στάσης» στο υφυπουργείο Ναυτιλίας, την πλήρη ψηφιοποίηση του και την εφαρμογή του Νομοσχεδίου για τη σύσταση Κυπριακής Ναυτιλιακής Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης, ώστε η Κυπριακή Ναυτιλιακή Διοίκηση να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστική.

    Παράλληλα, δόθηκε ενημέρωση για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές της Ναυτιλίας και το μακροχρόνιο ζήτημα του τουρκικού εμπάργκο στα κυπριακά πλοία.

    Μετά από εποικοδομητική συζήτηση, η υφυπουργός Μαρίνα Χατζημανώλη τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Ναυτιλιακή Διοίκηση στη μακροχρόνια και πολύπλευρη υποστήριξη που λαμβάνει το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει την πλήρη υποστήριξή της σε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν.

    Τέλος, το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για επιτυχημένη θητεία στην Μαρίνα Χατζημανώλη και την πρόθεσή του να ενισχύσει περαιτέρω την ήδη στενή συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, με στόχο ακόμη πιο θετικά αποτελέσματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιώργος Παπαμανώλης (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά): Ζητά διαγραφή χρεών

    Η Safe Bulkers του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου πουλά φορτηγό πλοίο έναντι 22,5 εκατ. δολαρίων

     



    ΣΧΟΛΙΑ