• Ναυτιλία

    Συνάντηση Γαβρίλη με την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά

    Συνάντηση Γαβρίλη με την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά


    Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά Αγγελική Σίμωσι είχε, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τις Μαρία Σταθάκη και Βάνα Μελά, δημοτικές συμβούλους της παράταξης, τη Φωτεινή Μπακαδήμα, υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας και τον επιστημονικό συνεργάτη Γιάννη Στεφάνου.

    Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι απόψεις μας για θέματα που αφορούν στην προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πειραιά και ιδιαίτερα στην ανάγκη να δρομολογηθούν ανάλογα έργα μέσω προγραμματικών συμβάσεων κάτι που είχε προγραμματιστεί και εφαρμοστεί σε πολλά έργα κατά τη θητεία του κ Γαβρίλη στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά (2014-2019).

    Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρθηκαν το έργο ολοκλήρωσης και παράδοσης της Ηετιώνεια Πύλης, η αναστήλωση, αποκατάσταση και επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου Ζέας, το διατηρητέο κτίριο του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα οποία υπάρχουν εγγραφές πιστώσεων στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής από τo 2014-2019.

    Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο ζήτημα της ανάπλασης της Πειραϊκής και ιδίως για το θέμα της απομάκρυνσης των επιχωματώσεων («μπάζα») για τα οποία υπάρχει συμφωνία με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και είχε εγγραφεί η πρώτη πίστωση ως σημαντικό βήμα στη συνολική ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

    Κάναμε ειδικές επισημάνσεις για διαφωνίες, αντιρρήσεις και αντιπροτάσεις που έχουμε στην προτεινόμενη ανάπλαση της Πειραϊκής και ενημερώσαμε για την πρόθεση μας να καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες ειδικό υπόμνημα στο ΚΑΣ.

    Συμφωνήθηκε να διατηρηθεί η επικοινωνία και η συνεργασία για ζητήματα πολιτισμού της πόλης, θέμα υψηλής προτεραιότητας για την παράταξή μας.

    Διαβάστε επίσης:

    H Maersk υποχρεώθηκε να αποζημιώσει ναυτικό που κατήγγειλε ελλείψεις σε πλοίο

    Σταύρος Μιχαηλίδης: «Σκιώδης υπουργός Ναυτιλίας» του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

    Κώστας Λυμπουσάκης: Η παρουσία και η συνδρομή ρυμουλκού αποτελεί επιβεβλημένο προληπτικό μέτρο ασφάλειας των λιμένων



    ΣΧΟΛΙΑ