ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, παράλληλα με τα καθήκοντα του στη διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ανατέθηκε στον Βουλευτή Χίου Σταύρο Γ. Μιχαηλίδη η ευθύνη παρακολούθησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον τομέα Ναυτιλίας.
Ο Σταύρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Χίο το 1957. Διετέλεσε πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σε Λιμεναρχεία και στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου ως βοηθός ναυτιλιακός ακόλουθος με παράλληλα καθήκοντα στον «International Maritime Organization» (IMO).
Έχει διατελέσει Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου και Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου. Εκπαιδεύτηκε στη σχολή Ικάρων και υπηρέτησε ως εκπαιδευτής και αεροπόρος στην αεροπορία του Λ.Σ.
Είναι κάτοχος Master στη «ναυτιλία, μεταφορές και διεθνές εμπόριο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μια κόρη.
Ο Σταύρος Μιχαηλίδης εξελέγη βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Στις πρόσφατες εκλογές έλαβε 2.264 ψήφους, ενώ το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία είχε πάρει 5.114.
Έχει συγγράψει και εκδώσει το 2000 το βιβλίο «Η συνέχεια του ταξιδιού», το 2004 το βιβλίο «Σταύρος Γ. Λιβανός – η χιώτικη ναυτιλιακή παράδοση στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας» και το 2006 το βιβλίο «Οι σχολές Εμπορικού Ναυτικού της Χίου».
Τέλος, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του «Ιδρύματος Μαρία Τσάκος-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χίου.
Διαβάστε επίσης:
Απεγκλωβίστηκαν 59 άτομα από παραλία της Κέρκυρας
Ανακατατάξεις στις εταιρείες μεταφοράς κοντέινερ – Προηγείται η MSC, που επενδύει τώρα και στα τρένα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Sergio Ermotti (UBS): Οι τιμές της ενέργειας θα παραμείνουν υψηλές
- «Zombie» δεξαμενόπλοιο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ – Το δεύτερο σε λίγες μέρες
- Goldman Sachs: Ανεβάζει τις προβλέψεις για το πετρέλαιο – Στα 85 δολ. το Brent το 2026 λόγω «ιστορικού» σοκ προσφοράς
- LNG: Σε χαμηλό 6 μηνών οι εξαγωγές λόγω του πολέμου στην Μέση Ανατολή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.