• Ναυτιλία

    Σταύρος Μιχαηλίδης: «Σκιώδης υπουργός Ναυτιλίας» του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

    Σταύρος Μιχαηλίδης, Βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

    Σταύρος Μιχαηλίδης, Βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ


    Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, παράλληλα με τα καθήκοντα του στη διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ανατέθηκε στον Βουλευτή Χίου Σταύρο Γ. Μιχαηλίδη η ευθύνη παρακολούθησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον τομέα Ναυτιλίας.

    Ο Σταύρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Χίο το 1957. Διετέλεσε πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος. Έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, σε Λιμεναρχεία και στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου ως βοηθός ναυτιλιακός ακόλουθος με παράλληλα καθήκοντα στον «International Maritime Organization» (IMO).

    Έχει διατελέσει Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου και Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου. Εκπαιδεύτηκε στη σχολή Ικάρων και υπηρέτησε ως εκπαιδευτής και αεροπόρος στην αεροπορία του Λ.Σ.

    Είναι κάτοχος Master στη «ναυτιλία, μεταφορές και διεθνές εμπόριο» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μια κόρη.

    Ο Σταύρος Μιχαηλίδης εξελέγη βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Στις πρόσφατες εκλογές έλαβε 2.264 ψήφους, ενώ το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία είχε πάρει 5.114.

    Έχει συγγράψει και εκδώσει το 2000 το βιβλίο «Η συνέχεια του ταξιδιού», το 2004 το βιβλίο «Σταύρος Γ. Λιβανός – η χιώτικη ναυτιλιακή παράδοση στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας» και το 2006 το βιβλίο «Οι σχολές Εμπορικού Ναυτικού της Χίου».

    Τέλος, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του «Ιδρύματος Μαρία Τσάκος-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης» και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Κώστας Λυμπουσάκης: Η παρουσία και η συνδρομή ρυμουλκού αποτελεί επιβεβλημένο προληπτικό μέτρο ασφάλειας των λιμένων

    Απεγκλωβίστηκαν 59 άτομα από παραλία της Κέρκυρας

    Ανακατατάξεις στις εταιρείες μεταφοράς κοντέινερ – Προηγείται η MSC, που επενδύει τώρα και στα τρένα



    ΣΧΟΛΙΑ