• Ναυτιλία

    Σήμερα η δίκη για τους λιμενεργάτες – απεργούς της ΕΝΕΔΕΠ

    Λιμάνι του Πειραιά

    Λιμάνι του Πειραιά


    Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά, με ανακοίνωση της, εκφράζει την αλληλεγγύη της στο σωματείο μέλος της « ΕΝΕΔΕΠ» και στους συναδέλφους λιμενεργάτες από την Cosco που σέρνονται για άλλη μια φορά στα δικαστήρια, σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου και επισημαίνει:

    «Οι συνάδελφοι λιμενεργάτες της Cosco κατηγορούνται για την απεργία που πραγματοποίησαν την 1η Ιουνίου του 2018, διεκδικώντας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τους αναγνωρίσει το δικαίωμα ένταξης τους στα ΒΑΕ, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί από καμιά κυβέρνηση.

    Οι μεγάλες απεργίες και τα συλλαλητήρια που έγιναν τις τελευταίες μέρες για το έγκλημα στα Τέμπη, ανέδειξαν για ακόμη μια φορά τις ελλείψεις του κράτους τόσο σε δομές όσο και σε ελεγκτικούς μηχανισμούς. Το έγκλημα στα Τέμπη, το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε πέρυσι στην Cosco, τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώνονται σε όλους τους χώρους δουλειάς δεν είναι αποτέλεσμα καμίας κακιάς στιγμής. Είναι συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια που βάζει το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

    Καλούμε τα σωματεία μέλη μας και τους εργαζόμενους του Πειραιά να δείξουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους λιμενεργάτες, δίνοντας αύριο, 21 Μαρτίου, το παρόν στις 9:00 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά».

    Διαβάστε επίσης:

    Castor Maritime (Πέτρος Παναγιωτίδης): Πούλησε πλοίο με σημαντικό κέρδος 4,4 εκατ. δολάρια

    Η Maersk πουλά το τμήμα Supply Service στην AP Moller για 685 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ