• Ναυτιλία

    Σεμίραμις Παληού: Συμφωνία με υψηλότερα ναύλα για την Diana Shipping

    Diana Shipping

    Σεμίραμις Παληού


    Συμφωνία ναύλωσης για ένα φορτηγό πλοίο της σε ικανοποιητική τιμή έκλεισε η Diana Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού, με την εταιρεία Koch Shipping.

    Σε ανακοίνωση της η ελληνική ναυτιλιακή επισημαίνει ότι η ναύλωση αφορά στο φορτηγό πλοίο τύπου newcastlemax Newport News, ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει το λιγότερο μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021, με προοπτική επέκτασης της χρονικής διάρκειας έως τις 30 Δεκεμβρίου 2021.

    Τα ακαθάριστα ημερήσια ναύλα που περιλαμβάνει η συμφωνία ανέρχονται στα 18.400 δολάρια, μείον 5% προμήθεια υπέρ τρίτων. Η Diana Shipping αναμένει από τη συγκεκριμένη συμφωνία ακαθάριστα έσοδα 7,3 εκατ. δολαρίων για το minimum χρονικό διάστημα της ναύλωσης.

    Το Newport News, χωρητικότητας 208,021 dwt και κατασκευής 2017, ήταν προηγουμένων ναυλωμένο στην SwissMarine Services S.A., με έδρα τη Γενεύη, με χαμηλότερα ναύλα, στα 16.500 δολάρια ημερησίως, μείον 5% την προμήθεια υπέρ τρίτων.

    Η Diana Shipping διαθέτει στόλο με 40 φορτηγά πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας περίπου 5 εκατομμυρίων dwt και με μέση ηλικία 9,92 έτη.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε μία ακόμη συμφωνία ναύλωσης με την Ausca Shipping Limited, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, για ένα από τα panamax του στόλου της.

    Ειδικότερα, από τις 20 Αυγούστου 2020, ναύλωσε το χωρητικότητας 76,225 dwt Melia, κατασκευής 2005 για χρονική περίοδο 8 μηνών το ελάχιστο και 10 μηνών το περισσότερο. Η τιμή ναύλωσης ορίστηκε σε 10.000 δολάρια ημερησίως, με επιπλέον 500.000 δολάρια για αμοιβή ταξιδιού υπό έρμα.

    Από τη συγκεκριμένη συμφωνία η ναυτιλιακή αναμένει ακαθάριστα έσοδα τουλάχιστον 2,75 εκατ. δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ