• Ναυτιλία

    Samos Steamship: Iσχυροποιεί τον στόλο της με νέα τάνκερ και bulkers

    Το VLCC Olympus, κατασκευής 2023

    Το VLCC Olympus, κατασκευής 2023


    Με τέσσερα πλοία αύξησε το βιβλίο παραγγελιών της η ναυτιλιακή Samos Steamship της οικογένειας Ιγγλέση, η οποία διαθέτει στόλο με 24 δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία διαφόρων κατηγοριών.

    Εκτός από το χωρητικότητας 115,000 dwt aframax που αναμένεται να παραλάβει το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της έχει ακόμη υπό κατασκευή δύο τάνκερ και δύο bulkers, τα οποία θα παραλάβει το 2025.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή έχει παραγγείλει ένα VLCC στο ιαπωνικό ναυπηγείο JMU και ένα kamsarmax φορτηγό πλοίο χωρητικότητας στο επίσης ιαπωνικό Sanoyas, τα οποία θα παραλάβει το πρώτο τρίμηνο του 2025.

    Στο Sumitomo έχει υπό κατασκευή ένα ακόμη aframax τάνκερ με ημερομηνία παράδοσης το δεύτερο τρίμηνο του 2025, ενώ στο τέλος του επόμενο έτους θα εντάξει στον στόλο της ένα kamsarmax που κατασκευάζεται στο ναυπηγείο Oshima στην Ιαπωνία.

    Η Samos Steamship είναι πιστός πελάτης των ιαπωνικών ναυπηγείων καθώς όλα τα πλοία της έχουν κατασκευαστεί στη χώρα του ανατέλλοντος ήλιου.

    Η εταιρεία πραγματοποιεί μελετημένες κινήσεις ανανέωσης του στόλου της, με τον μέσο όρο ηλικίας των πλοίων της να διαμορφώνεται στα 6 έτη.

    Πέρυσι η ναυτιλιακή παρέλαβε το VLCC Olympus, δύο aframax τάνκερ, τα Andromeda και Penelope, το capesize Proteus και το ultramax Carlovasi.

    Επίσης, φέτος παρέλαβε το capesize Prometheus.

    Η ενασχόληση της οικογένειας Ιγγλέση με την ναυτιλία ξεκίνησε το 1875, όταν ο Δημήτριος Ιγγλέσης, άρχισε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο νησί της Σάμου και εμπορεύονταν αγαθά τα οποία μετέφερε με τα ιστιοφόρα του.

    Σήμερα, την Samos Streamship διαχειρίζονται οι Αντώνης και Γιάννης Ιγγλέσης.

    Το 2019 ο Νικόλας Ιγγλέσης με τις κόρες του Ισμήνη και Αλεξία -πέμπτη γενιά- αποχώρησαν από την οικογενειακή εταιρεία και ίδρυσαν την Alberta Shipmanagement η οποία επίσης εμφανίζει έντονη δυναμική.

     

    Διαβάστε επίσης:

    «Πόλεμος» στα Ναυπηγεία – Ο Δένδιας κόβει τα €7 εκατ. από την Ελευσίνα – Κατευθύνονται προς Σκαραμαγκά;

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Πούλησε πλοίο με 23,3 εκατ. δολάρια

    Προειδοποίηση για την εισηγμένη C3is Inc του Χάρη Βαφειά για διαγραφή από το Nasdaq



    ΣΧΟΛΙΑ