• Ναυτιλία

    Safe Bulkers (Πόλυς Χατζηιωάννου): Nέα κίνηση ανανέωσης του στόλου της ναυτιλιακής

    Safe Bulkers (Πόλυς Χατζηιωάννου): Nέα κίνηση ανανέωσης του στόλου της ναυτιλιακής

    Πόλυς Β. Χατζηιωάννου


    Σε μία ακόμη κίνηση ανανέωσης του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Safe Bulkers του εφοπλιστή Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, με την πώληση ενός bulker κατασκευής 2012.

    Συγκεκριμένα η εταιρεία έκλεισε συμφωνία για την πώληση του Pedhoulas Fighter, χωρητικότητας 81,600 dwt, στην τιμή των 23,7 εκατ. δολαρίων. Η παράδοση του στους νέους αγοραστές προγραμματίστηκε για το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

    Μετά και τη συγκεκριμένη συναλλαγή, η ναυτιλιακή έχει πουλήσει συνολικά επτά πλοία, εξαγόρασε τέσσερα μεταχειρισμένα και έχει προχωρήσει στην παραγγελία οκτώ νεότευκτων ιαπωνικής κατασκευής, τα οποία θα παραλάβει από το δεύτερο τρίμηνο 2022 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

    Ο δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας σχολίασε: “Με την πώληση του Pedhoulas Fighter ολοκληρώσαμε την πώληση τριών αδελφών πλοίων, τύπου Kamsarmax ναυπηγημένα σε κινεζικά ναυπηγεία, και σταδιακά ανανεώνουμε το στόλο μας με σύγχρονα και πιο αποδοτικά νεότευκτα ιαπωνικής κατασκευής ή μεταχειρισμένα πλοία νεότερης ηλικίας.”

    Εντός του καλοκαιριού, η Safe Bulkers σύναψε συμφωνίες για την απόκτηση τριών ιαπωνικών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax, χωρητικότητας 82.000 dwt έκαστο.

    Και τα τρία νεότευκτα έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τις απαιτήσεις Φάσης 3 του Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης που σχετίζεται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG-EEDI, Φάση 3) και επίσης συμμορφώνονται με τον τελευταίο κανονισμό εκπομπών NOx (NOx-Tier III).

    Η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει από τα ταμειακά αποθέματα της εταιρείας.

    H εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, διαθέτει στόλο με 39 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, εκτός των οκτώ που βρίσκονται υπό κατασκευή.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ