• Ναυτιλία

    Safe Bulkers: Ενισχύει το στόλο της με τρία νεότευκτα φορτηγά πλοία

    Safe Bulkers (Πόλυς Χατζηιωάννου): Nέα κίνηση ανανέωσης του στόλου της ναυτιλιακής

    Πόλυς Β. Χατζηιωάννου


    Με τρία νεότευκτα bulkers συνεχίζει το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της η ναυτιλιακή Safe Bulkers του εφοπλιστή Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, με τον αριθμό των υπό κατασκευή πλοίων της να αυξάνεται σε οκτώ.

    Η εταιρεία σύναψε συμφωνίες για την απόκτηση τριών ιαπωνικών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου kamsarmax, χωρητικότητας 82.000 dwt έκαστο.

    Αν και δεν έκανε γνωστό το τίμημα της εξαγοράς, επισημαίνει ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε ελκυστικές τιμές, με προγραμματισμένες ημερομηνίες παράδοσης εντός του τέταρτου τριμήνου του 2023 για το ένα πλοίο και εντός του πρώτου τριμήνου του 2024, για τα άλλα δύο πλοία.

    Και τα τρία νεότευκτα έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τις απαιτήσεις Φάσης 3 του Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης που σχετίζεται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (GHG-EEDI, Φάση 3) και επίσης συμμορφώνονται με τον τελευταίο κανονισμό εκπομπών NOx (NOx-Tier III).

    Η χρηματοδότηση της εξαγοράς θα γίνει από τα ταμειακά αποθέματα της εταιρείας.

    Ο Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας, σχολίασε: «Συνεχίζουμε τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου μας, παραγγέλνοντας τρία επιπλέον πλοία και αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νέων υπό ναυπήγηση πλοίων μας σε οκτώ. Παράλληλα, η εταιρεία έχει ήδη αγοράσει δύο νεότερης κατασκευής, μεταχειρισμένα πλοία. Οι παραγγελίες νεότευκτων και οι εξαγορές των second hand πλοίων εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την αντικατάσταση παλαιότερων ή κινέζικης κατασκευής πλοίων, έξι από τα οποία έχουν πωληθεί μέχρι τώρα».

    Στα μέσα Ιουνίου η Safe Bulkers εξαγόρασε το ιαπωνικό panamax χωρητικότητας 78,000 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε το 2013, στην τιμή των 22 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, πρόκειται για το πλοίο Kagara.

    Η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία, που εξειδικεύεται στην διαχείριση bulk carriers, διαθέτει στόλο με 49 πλοία εκ των οποίων τα οκτώ είναι υπό κατασκευή.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ