• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Νέα συμφωνία για ναύλωση πλοίου της Diana Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Τη συμφωνία της για τη ναύλωση ενός πλοίου της για 11 έως 14 μήνες ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού.

    Όπως ανακοίνωσε η Diana Shipping, συμφώνησε για τη ναύλωση του panamax Danae (χωρητικότητας 75.106 dwt, κατασκευής 2001) στην Phaethon International Company για 11 έως 14 μήνες, έναντι 8.100 δολαρίων ημερησίως, μείον προμήθεια 5% υπέρ τρίτων. Η περίοδος ναύλωσης ξεκίνησε άμεσα.

    Σύμφωνα με την Diana Shipping, από τη ναύλωση του πλοίου η εταιρεία αναμένει να εξασφαλίσει ακαθάριστα έσοδα ύψους 2,67 εκατομμυρίων δολαρίων κατ’ ελάχιστον.

    Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Δεκεμβρίου η εταιρεία είχε ανακοινώσει μία άκρως ικανοποιητική συμφωνία ναύλωσης του capesize μεταφοράς ξηρού φορτίου G. P. Zafirakis στην ελβετική SwissMarine Services, για χρονική περίοδο 17 έως 20 μηνών, με ημερήσια ναύλα 17.000 δολάρια ημερησίως μείον 5% προμήθεια υπέρ τρίτων. Τα συγκεκριμένα ναύλα είναι υψηλότερα από αυτά που ίσχυαν στην προηγούμενη ναύλωση του πλοίου από τη γερμανική RWE Supply & Trading GmbH, και ανέρχονταν σε 15.000 δολάρια ημερησίως, μείον 5% προμήθεια υπέρ τρίτων. Η ναυτιλιακή αναμένεται να εξασφαλίσει από τις συμφωνία ακαθάριστα έσοδα περίπου 8,67 εκατ. δολάρια, για το minimum προγραμματισμένο διάστημα ναύλωσης.

    Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2018 και για το σύνολο του 2018. Ο στόλος της Diana Shipping αποτελείται σήμερα από 48 πλοία ξηρού φορτίου (4 Newcastlemax, 14 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 20 Panamax). Η συνολική χωρητικότητα των πλοίων της εταιρείας προσεγγίζει τα 5,7 εκατομμύρια dwt, ενώ η μέση τους ηλικία είναι στα 9,23 χρόνια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάνω από τα 100 δισ. δολάρια η αξία του ελληνόκτητου στόλου. Παραμένει στην πρώτη θέση παγκοσμίως

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελληνική ναυτιλιακή πουλάει όλα τα πλοία της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κ. Λεντούδης: Η Evalent Shipping αιφνιδιάζει με τη νέα κίνηση στην αγορά των VLCC



    ΣΧΟΛΙΑ