• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή πουλάει όλα τα πλοία της

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Πωλητήριο σε ολόκληρο τον στόλο της έβαλε μία ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, σηματοδοτώντας την αποχώρησή της από τη ναυτιλιακή αγορά.

    Ο λόγος για τη Leros Management, της οποίας ηγείται ο Γιώργος Λεριώτης, εξάδελφος των αδελφών Τομάσου, και η οποία διαθέτει σήμερα στόλο αποτελούμενο από τέσσερα πλοία ξηρού φορτίου, που πλέον είναι όλα διαθέσιμα προς πώληση. Επιθυμία της εταιρείας είναι να τα πουλήσει και τα τέσσερα μαζί, χωρίς πάντως να αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησής τους κατά μόνας.

    Τα τέσσερα πλοία της Leros Management είναι τα supramaxes Superior, Observator, Voyager (όλα κατασκευής 2012 στα ναυπηγεία Cosco Zhoushan) και το handysize Explorer (κατασκευής 2012 στα ναυπηγεία Dae Sun).

    Η εταιρεία παρήγγειλε όλα τα πλοία της το 2008, όταν η αγορά του ξηρού φορτίου βρισκόταν στο peak της, και εκτιμάται ότι πλήρωσε περί τα 40 εκατ. δολάρια για το κάθε supramax και άλλα 37 εκατ. δολάρια για το handysize. Η αξία των τεσσάρων πλοίων σήμερα υπολογίζεται σύμφωνα με το VesselsValue μόλις στα 54,45 εκατομμύρια δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Συμφωνίες χρηματοδότησης 199 εκατ. δολαρίων από τη Navios Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελληνική ναυτιλιακή πούλησε με κέρδος τα υπό κατασκευή πλοία της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Κ. Λεντούδης: Η Evalent Shipping αιφνιδιάζει με τη νέα κίνηση στην αγορά των VLCC



    ΣΧΟΛΙΑ