• Ναυτιλία

    RAFNAR Hellas: Στο νερό η νέα σειρά σκαφών αναψυχής

    • NewsRoom

    Από αριστερά στα δεξιά: Παντελής Στούμπης Managing Director, Γιάννης Σκαλτσάς Marketing Director, Βασίλης Βασιλείου Technical Director


    Η RAFNAR Hellas λάνσαρε τη νέα σειρά σκαφών αναψυχής στην Olympic Marine Λαυρίου.

    Tο νέο leisure range της RAFNAR αποτελεί ένα μοναδικό case study στον χώρο, καθώς για πρώτη φορά χρησιμοποιείται σαν βάση μια γάστρα με professional και tactical DNA, στην οποία προστέθηκαν όλες οι ανέσεις ενός σύγχρονου και πολυτελούς σκάφους αναψυχής.

    Στο νερό ήταν τα RAFNAR 1200 T-TOP και RAFNAR 1200 DC Double Cabin, που χάρη στο επαναστατικό ÖK Hull —την πατενταρισμένη γάστρα της RAFNAR— προσφέρουν, σύμφωνα με την εταιρεία, άνετη, και ασφαλή πλεύση σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

    Η RAFNAR Hellas αποτελεί μέρος του RAFNAR Maritime Group, και ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2019, με εγκαταστάσεις στο Βιομηχανικό Πάρκο Κερατέας. Η συνεργασία με το RAFNAR Maritime Group προέκυψε έπειτα από πρωτοβουλία των δύο Ελλήνων ιδρυτών της, Παντελή Στούμπη Managing Director και Βασίλη Βασιλείου Technical Director, γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα κατέχει την τεχνογνωσία αλλά και το μεράκι να παραγάγει ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν με κοινό σε στρατιωτικές και επαγγελματικές αγορές καθώς και σε αγορές αναψυχής.

    Ο Βασίλης Βασιλείου δήλωσε για την πορεία της RAFNAR Hellas το 2021 τα εξής:

    «Oι παραγγελίες μέσα στο 2021 έχουν ήδη ξεπεράσει τα 18 σκάφη, εκ των οποίων το 20% είναι προς εξαγωγή. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρουμε στον πελάτη είναι τόσο ποικίλες που κανένα από τα σκάφη αυτά δεν είναι το ίδιο με το άλλο. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά ταχύτητας, σταθερότητας , ασφάλειας και ευελιξίας των φουσκωτών σκαφών της RAFNAR τα καθιστούν την ιδανικότερη λύση ως μέσα μετακίνησης, εξερεύνησης και καλοκαιρινής διασκέδασης. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής και η αξιοπιστία μιας “πολεμικής” γάστρας γίνονται προσβάσιμες σε όλους, ταυτόχρονα με την πολυτέλεια και τις ανέσεις ενός σκάφους αναψυχής»

    Ο Παντελής Στούμπης σχολίασε σχετικά με τον ελληνικό κλάδο ναυπήγησης φουσκωτών σκαφών:

    «Σε μια χώρα με ναυτική ιστορία και παράδοση οι κυβερνήσεις πρέπει να δώσουν αφενός κίνητρα στους Έλληνες να αγοράσουν σκάφη —μειώνοντας την φορολογία και απλοποιώντας την διαδικασία απόκτησής τους— και αφετέρου να θεσπίσουν μέτρα στήριξης και να σταθούν στο πλευρό των μικρών ελληνικών ναυπηγείων, ενός κλάδου που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια διαπρέπει και μας κάνει περήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο!»

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν εκεί και τα δύο νέα tactical σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία αποτελούν μέρος της δωρεάς των 10 σκαφών που έκανε στο Λιμενικό, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Η παρουσία των σκαφών και των πληρωμάτων τους, έδωσαν τη δυνατότητα στους παρευ



    ΣΧΟΛΙΑ