• Ναυτιλία

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Καθαρά έσοδα 18,4 εκατ. δολάρια

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyxis Tankers

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyxis Tankers


    Η Pyxis Tankers Inc., του εφοπλιστή Βαλέντιος Βαλεντής, γνωστοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο και το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

    Ειδικότερα, για το τέταρτο τρίμηνο του 2022, τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 18,4 εκατομμύρια δολάρια.

    Για την ίδια περίοδο, τα έσοδά από χρονική ναύλωση ήταν 13,8 εκατομμύρια δολάρια, αυξήθηκαν κατά περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια ή κατά 256% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

    Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στις κοινές μετοχές για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, είναι 6,5 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 12,1 εκατομμυρίων δολαρίων από καθαρή ζημιά 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν το 2021.

    Το προσαρμοσμένο EBITDA για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ήταν 9,7 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο αντιπροσωπεύει αύξηση 10,4 εκατομμυρίων δολάρια σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο το 2021.

    Επισημαίνεται επίσης ότι στις 9 Μαρτίου 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση του παλαιότερου δεξαμενόπλοιου της, του «Pyxis Malou», που κατασκευάστηκε το 2009, έναντι 24,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το κλείσιμο της πώλησης του πλοίου αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου και υπόκειται σε συνήθεις όρους κλεισίματος. Αναμένεται η εταιρεία να λάβει έσοδα 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, μετά την πληρωμή δανείων.

    Υποθέτοντας ότι το κλείσιμο πραγματοποιείται εντός του χρονοδιαγράμματος, θα προκύψει ένα εφάπαξ κέρδος από την πώληση πλοίων περίπου 8 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,75 δολαρίων ανά κοινή μετοχή.

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε:

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ισχυρή διαδοχική ανάπτυξη στα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου οικονομικού τριμήνου του 2022 με έσοδα, καθαρά 18,4 εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό εισόδημα που αποδίδεται σε κοινούς μετόχους 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αυξανόμενη κινητικότητα σε πολλά μέρη του κόσμου έχει οδηγήσει σε σταθερή ζήτηση για καύσιμα μεταφοράς. Τα μέτρια αποθέματα πολλών προϊόντων πετρελαίου σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία οδήγησαν σε συνεχή αναδιάρθρωση της αγοράς και επέκτασης των θαλάσσιων φορτίων σε τονομίλια που υποστήριξαν την ισχυρή δραστηριότητα ναύλωσης δεξαμενόπλοιων προϊόντων και μας επέτρεψαν να κατακτήσουμε αποτελεσματικά την αγορά ευκαιρίες».

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΕΝ (Νίκος Τσάκος): 860 εκατ. έσοδα και κέρδη – Ρεκόρ 204,2 εκατ. δολ. το 2022 – Ναυπηγεί συνολικά 8 πλοία

    Naval Group: Σε συζητήσεις με 50 ελληνικές εταιρείες για συνεργασία στην εφοδιαστική της αλυσίδα



    ΣΧΟΛΙΑ