• Ναυτιλία

    Πρόταση εξαγοράς της Navios Maritime Holdings από την NSAC της Αγγελικής Φράγκου

    Η εφοπλίστρια, Αγγελική Φράγκου (Navios Maritime Holdings Inc.)

    Η εφοπλίστρια, Αγγελική Φράγκου (Navios Maritime Holdings Inc.)


    Η Navios Maritime Holdings Inc. της Αγγελικής Φράγκου, γνωστοποίησε ότι το διοικητικό της συμβούλιο έλαβε μια μη δεσμευτική πρόταση από την N Shipmanagement Acquisition Corp. για την απόκτηση όλων των μετοχών που δεν ανήκουν ήδη στην ιδιοκτησία της NSC και των θυγατρικών της έναντι 1,84 δολαρίων σε μετρητά ανά κοινή μετοχή.

    Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει εξουσιοδοτήσει μια Ειδική Επιτροπή, που αποτελείται αποκλειστικά από ανεξάρτητους διευθυντές, να διατηρεί συμβούλους και να εξετάζει, αξιολογεί, διαπραγματεύεται και αποδέχεται ή απορρίπτει την προτεινόμενη συναλλαγή.

    Η πρόταση είναι μη δεσμευτική και υπόκειται σε διαπραγμάτευση και εκτέλεση αμοιβαία αποδεκτών προτάσεων. Δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι οποιαδήποτε οριστική τεκμηρίωση θα εκτελεστεί ή ότι οποιαδήποτε συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί.

    Η Navios Holdings, επισημαίνει ότι η NSC, είναι μια εταιρεία που συνδέεται με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο Αγγελική Φράγκου, προτίθεται να αγοράσει τις μετοχές στην τιμή των 1,84 δολαρίων σε μετρητά ανά κοινή μετοχή, με ένα premium 17% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της περασμένης Τρίτης.

    Η εταιρεία αυξήθηκε στο +14,6% την Τετάρτη μετά τη λήψη της πρότασης εξαγοράς από την NSC.

    Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση, η Αγγελική Φράγκου κατέχει μερίδιο ελέγχου της Navios Holdings περίπου 64,1%.

    Η εταιρεία κατέχει δύο περιουσιακά στοιχεία, 10,3% συμμετοχή στην Navios Maritime Partners, μια διαφοροποιημένη εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών και 63,8% συμμετοχή στη Navios South American Logistics, έναν πάροχο logistics και υποδομής στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής.

    Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η Navios Maritime Holdings πούλησε τον στόλο ξηρού χύδην φορτίου 36 πλοίων έναντι συνολικού τιμήματος 835 εκατομμυρίων δολαρίων στη Navios Maritime Partners.

    Διαβάστε επίσης:

    Navios Maritime Holdings (Αγγελική Φράγκου): Καθαρά έσοδα 15 εκατ. δολαρίων

    Globus Maritime (οικογένεια Φειδάκη): Πούλησε τρία, ναυπηγεί πέντε πλοία

    Τζιανλουίτζι Απόντε: Η οδηγία EU-ETS θα έχει επιπτώσεις στα λιμάνια Πειραιά, Gioia Tauro και Sines



    ΣΧΟΛΙΑ