• Ναυτιλία

    Πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία κρουαζιέρας Carnival για διαρροή προσωπικών δεδομένων των επιβατών της

    Arnold Donald, CEO Carnival

    Arnold Donald, CEO Carnival


    Το Υπουργείο Οικονομικών της Νέας Υόρκης γνωστοποίησε ότι η ναυτιλιακή εταιρεία Carnival παραβίασε τον κρατικό κανονισμό για την κυβερνοασφάλεια.

    Επίσης, η ρυθμιστική αρχή της πολιτείας της Νέας Υόρκης επέβαλε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Carnival Corporation για «σημαντικές» παραβιάσεις της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μετά από τέσσερις δόλιες εισβολές μεταξύ 2019 και 2021 που έθεσαν σε κίνδυνο «σημαντική ποσότητα ευαίσθητων δεδομένων πελατών».

    Το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι η Carnival παραβίασε τον κρατικό κανονισμό για την κυβερνοασφάλεια, επειδή δεν χρησιμοποίησε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων που θα δυσκόλευε την πρόσβαση των εγκληματιών του διαδικτύου στο εσωτερικό της δίκτυο.

    Η Carnival επίσης δεν ανέφερε παραβίαση και δεν πραγματοποίησε επαρκή εκπαίδευση ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μεταξύ των εργαζομένων της.

    Σε ανακοίνωσή της, η Carnival δήλωσε ότι συνεργάστηκε με τη ρυθμιστική αρχή και δεν παραδέχτηκε το αδίκημα και ότι το απόρρητο και η προστασία των δεδομένων είναι «εξαιρετικά σημαντικά» για την εταιρεία.

    Στο ναυτιλιακό όμιλο της Carnival περιλαμβάνουν επίσης οι εταιρείες, Costa, Cunard, Holland America, Princess και Seabourn.

     Την περασμένη Πέμπτη, η εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι κατέληξε σε ξεχωριστό διακανονισμό ύψους 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων με τους γενικούς εισαγγελείς για 45 πολιτείες των ΗΠΑ για μία από τις παραβιάσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Στην τελική ευθεία για το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά

    Dynagas: Τρία πλοία μεταφοράς LNG για λογαριασμό της Γερμανίας – Καθαρά έσοδα 23,9 εκατ. δολ. για το α’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ