• Ναυτιλία

    «Πράσινο φως» στην είσοδο των Μινωικών στα Χανιά από το ΣΑΣ

    Το Mykonos Palace


    Το «πράσινο φως» για την είσοδο των Μινωικών Γραμμών στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά έδωσε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), καθώς γνωμοδότησε θετικά με ψήφους 16 υπέρ και 12 για την έκτακτη ετήσια δρομολόγηση του επιβατηγού οχηματαγωγού Mykonos Palace.

    Το ΣΑΣ συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης με μοναδικό θέμα την εξέταση του αιτήματος των Μινωικών Γραμμών. Μετά τη γνωμοδότηση του ΣΑΣ απομένει η υπογραφή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική, Παναγιώτη Κουρουμπλή για να ξεκινήσει το πλοίο τα δρομολόγια.

    Σημειώνεται ότι στη γραμμή μέχρι σήμερα εκτελεί δρομολόγια αποκλειστικά η κοινοπραξία Attica-ANEK, με τα πλοία Blue Galaxy και Ελευθέριος Βενιζέλος, και σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ η οποία κράτησε περίπου 3 ώρες αν και μονοθεματική, υπήρξαν έντονες διαφωνίες και αντιδράσεις από τους εκπροσώπους άλλων ακτοπλοϊκών εταιρειών, όπως της ΑΝΕΚ και της Attica.

    Στόχος των Μινωικών γραμμών ήταν να σπάσουν το μονοπώλιο στη συγκεκριμένη γραμμή και για τον λόγο αυτό «επιστράτευσαν» ένα από τα καλύτερα πλοία της εταιρείας το οποίο πριν από λίγο καιρό γύρισε από την ναύλωσή του στην Tirrenia.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Κορυφώνεται» η μάχη για τη γραμμή των Χανίων – Σήμερα κρίνεται η είσοδος των Μινωικών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μινωικές Γραμμές για Χανιά-Πειραιάς: «Κάναμε όσα μας ζήτησαν – Στα χέρια του υπουργού η απόφαση»



    ΣΧΟΛΙΑ