• Ναυτιλία

    Πράσινη Ισορροπία και Κίτρινη Καινοτομία – Συνέδριο Slide2Open Shipping Finance 2022

    • NewsRoom
    Η αφίσα του συνεδρίου

    Συνέδριο Slide2Open Shipping Finance 2022


    Πράσινη Ισορροπία και Κίτρινη Καινοτομία. Το Slide2Open Shipping Finance 2022 είναι έτοιμο να ξεκινήσει το 5ο ταξίδι του στον κόσμο της Ναυτιλίας.

    Την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, 110 προσωπικότητες από τον χώρο της ναυτιλίας, της τραπεζικής, της χρηματοδότησης, του εμπορίου και της πληροφορικής, μαζί με εξέχοντα στελέχη κρατικών και ρυθμιστικών αρχών, θα παρουσιάσουν, θα αναλύσουν και θα συζητήσουν ενώπιον περισσότερων από 10.000 συμμετεχόντων από όλο τον κόσμο.

    Στους ομιλητές του συνεδρίου περιλαμβάνονται ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Πρεσβευτής του ΙΜΟ στην Ελλάδα Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Δρ Γιώργος Δ. Πατέρας, ο Πρόεδρος της INTERCARGO Δημήτρης Φαφαλιός της Fafalios Shipping S.A., o Christopher Rodrigues CBE, Πρόεδρος του Maritime & Coastguard Agency και της Αρχής Λιμένος Λονδίνου, ο αντιπρόεδρος του ΝΕΕ Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος, της Apollonia Lines, ο Σταύρος Γυφτάκης της Seanergy Maritime Holdings Corp., o Αλέξανδρος Χατζηπατέρας της Dorian LPG και της Helios LPG Pool, ο Γιώργος Μαργαρώνης της LATSCO Shipping Ltd, ο Mark O’Neil της Columbia Shipmanagement Ltd και της InterManager, ο Αντώνης Λάμπρος της Centrofin S.A., ο Βασίλης Α. Παπαγιαννόπουλος της Common Progress Co. Na Ltd, η Έλπη Πετράκη της ENEA Management Inc., της WISTA Hellas και της ΕΕΝΜΑ, ο Αριστείδης Πίττας της Eurodry και της Euroseas Ltd, ο Γιάννης Πλατσιδάκης, ο Βασίλης Θεοχ. Τερζής της Queensway Navigation, ο Χάρης Ν. Βαφειάς της Stealthgas και της Imperial Petroleum, η Ειρήνη Βενιάμη Μάνγκου της BeWise και αντιπρόεδρος του ICC Women Hellas και πολλοί άλλοι.

    Η Πράσινη Ανάπτυξη αποτελεί το επίκεντρο της πρώτης ημέρας του συνεδρίου. Τα νέα κριτήρια ESG, η μείωση των εκπομπών, η αειφορία και η υπερβολική ρύθμιση συνδυάζονται με δείκτες απόδοσης, ναύλους, αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και οικονομικούς κύκλους. Θα διαρκέσει η σημερινή Ευφορία στη ναυτιλία;

    Η Κίτρινη Ανάπτυξη και τα Dataports κυριαρχούν στην ατζέντα της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου. Η κυβερνοασφάλεια, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η τεχνολογία blockchain προκαλούν την ταχύτητα, την προθυμία και την ωριμότητα του κόσμου της ναυτιλίας να προσαρμοστεί και να υιοθετήσει νέες λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, πώς διαμορφώνονται οι επενδύσεις στη ναυτιλία;

    Ταυτόχρονα, πώς επηρεάζουν οι τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις τη Ναυτιλία;



    ΣΧΟΛΙΑ