• Ναυτιλία

    Πλακιωτάκης: Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα λιμάνια – Προτεραιότητα η δημόσια υγεία

    Μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας

    Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας


    Το νέο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται στα λιμάνια με στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας σχολίασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης

    Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες που ταξιδεύουν με πλοία να έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα μαζί τους.

    Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι επιβάτες πρέπει να είναι στο λιμάνι 1,5 ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου τους. Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε για τις αλλαγές στους ελέγχους, τονίζοντας ότι ο έλεγχος δεν γίνεται πλέον στον καταπέλτη από το πλήρωμα του πλοίου, αλλά στον προβλήτα από άνδρες και γυναίκες του λιμενικού.

    «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η τήρηση της δημόσιας υγείας. Θα είναι εξονυχιστικοί οι έλεγχοι», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες και ειδικά τους συμπατριώτες του στην Κρήτη, να εμβολιαστούν. «Πρέπει να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα, αλλά πρέπει και να εμβολιαστούμε», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας.

    Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε ειδική αναφορά και στις μεταναστευτικές ροές, δηλώνοντας ότι «τα στελέχη του λιμενικού επιχειρούν με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «το 2020 διαχειριστήκαμε πάνω από 800 περιστατικά, χωρίς να υπάρξει απώλεια σε ανθρώπινη ζωή».

    Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην μείωση των μεταναστευτικών ροών και τόνισε πως «ενισχύουμε το Λιμενικό με ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονα μέσα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Νέα μέτρα στα ταξίδια με πλοίο – Στο Λιμενικό ο έλεγχος εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων

    SOS για το παγκόσμιο εμπόριο: Χωρίς εμβόλια οι περισσότεροι ναυτικοί

    Γιάννης Πλακιωτάκης: Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ακτοπλοΐα έχουν επικαιροποιηθεί, ώστε το ταξίδι με πλοίο να είναι ασφαλές

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ