• Ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός (GasLog Partners): Κέρδη 35 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο 2022

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής


    Υψηλά έσοδα αναμένει για το 2022 η ναυτιλιακή GasLog Partners, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, λόγω της ισχυρής ζήτησης που υπάρχει για ναυλώσεις πλοίων μεταφοράς LNG.

    Kατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου ο νέος CEO της εταιρείας, Paolo Enoizi, σχολίασε: “Η παγκόσμια αγορά LNG ήταν ήδη σφιχτή πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτή η περαιτέρω ανάγκη εξασφάλισης ενεργειακού εφοδιασμού οδήγησε σε σημαντική αύξηση της ζήτησης για LNG τους τελευταίους μήνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια σφιχτή αγορά, παρά την αστάθεια της spot αγοράς το πρώτο τρίμηνο του 2022”.

    “Αναμένουμε ότι τα έσοδα από τις συμβάσεις της εταιρείας το 2022 θα υπερβούν τις λειτουργικές και οικονομικές της υποχρεώσεις, διατηρώντας παράλληλα σημαντική έκθεση στην αγορά, ιδιαίτερα στο εποχικά ισχυρότερο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Συνεχίζουμε να κινούμαστε με βάση την επιχειρηματική μας στρατηγική, με απομόχλευση του ισολογισμού μας, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητές μας για δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους μας”, επισήμανε.

    Η GasLog Partners υπέγραψε πολύμηνη συμφωνία ναύλωσης με την ισπανική Naturgy, για τον χωρητικότητας 155,000 cbm πλοίο της GasLog Sydney, κατασκευής 2013.

    Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 85,5 εκατ. δολάρια το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου 2022 έναντι 87,1 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Το λειτουργικό κόστος των πλοίων αυξήθηκε κατά 0,8 εκατομμύρια δολάρια, από 17,8 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2021, σε 18,6 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο το 2022.

    Τα κέρδη της GasLog Partners το πρώτο τρίμηνο του έτους ανήλθαν στα 35 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας οριακή μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021 που διαμορφώθηκαν στα 35,4 εκατ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Νίκος Τσάκος: Η TEN πούλησε το δεξαμενόπλοιο «Πρωτέας» με κέρδος 7,1 εκατ. δολάρια!

    Maersk: Ώθηση 25% στα κέρδη φέρνει η εκτίναξη της αγοράς containerships



    ΣΧΟΛΙΑ