• Ναυτιλία

    Νίκος Τσάκος: Η TEN πούλησε το δεξαμενόπλοιο «Πρωτέας» με κέρδος 7,1 εκατ. δολάρια!

    Νίκος Τσάκος - Tsakos Energy Navigation

    Νίκος Τσάκος, Πρόεδρος της ΤΕΝ


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation (TEN) του Νίκου Π. Τσάκου ανακοίνωσε την πώληση ενός δεξαμενόπλοιου LR2 aframax, το οποίο ναυπηγήθηκε το έτος 2006.

    Η πώληση του πλοίου από την TEN θα αποφέρει κέρδος 7,1 εκατομμύρια δολάρια, μετά την αποπληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων που θα καταγραφούν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

    Σύμφωνα με τη VesselsValue, η TEN πούλησε το 117.100 dwt LR2/aframax Proteas, που μετονομάστηκε σε Meline, σε άγνωστο αγοραστή της Άπω Ανατολής για 20 εκατομμύρια δολάρια.

    «Αυτή η έγκαιρη πώληση απεικονίζει τη δέσμευσή μας στη δεδηλωμένη πρωτοβουλία «Greenship», καθώς συμπίπτει με την πρόσφατη παραγγελία τεσσάρων aframaxes διπλού καυσίμου με εξασφαλισμένη μακροχρόνια απασχόληση. Καθώς συνεχίζουμε να διερευνούμε και να αξιολογούμε μελλοντικές εναλλακτικές, θα πρέπει να αναμένονται παρόμοιες οικονομικές συναλλαγές», σχολίασε ο Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN.

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης TEN ιδρύθηκε το 1993, διαθέτει σήμερα στόλο 70 πλοίων. Το πρόγραμμα νεότευκτων της εταιρείας περιλαμβάνει ένα shuttle tanker suezmax και τέσσερα aframaxes διπλού καυσίμου που κινούνται με LNG.

    Διαβάστε επίσης:

    Νικόλας Π. Τσάκος: Έχουμε εξασφαλίσει 1 δισ. δολάρια σταθερά έσοδα για την ΤΕΝ

    Οι Έλληνες εφοπλιστές φορτώνουν ρωσικό πετρέλαιο από 5 λιμάνια της Ρωσίας και βγάζουν και 5 εκατ. δολάρια το ταξίδι

    Νίκος Τσάκος: Μακροχρόνιες ναυλώσεις για δύο τάνκερ της ΤΕΝ



    ΣΧΟΛΙΑ