• Ναυτιλία

    Πήτερ Γεωργιόπουλος: Η United Overseas Group εξαγόρασε τάνκερ

    Πήτερ Γεωργιόπουλος

    Πήτερ Γεωργιόπουλος


    Με την εξαγορά ενός τάνκερ MR2 συνδέουν πηγές της αγοράς την εταιρεία United Overseas Group (UOG), συμφερόντων του βετεράνου της ναυτιλίας Πήτερ Γεωργιόπουλου.

    Σύμφωνα με την Intermodal, η UOG απέκτησε το χωρητικότητας 50,079 dwt δεξαμενόπλοιο Dee4 Fig (κατασκευής 2011), στην τιμή των 26,5 εκατ. δολαρίων. Κατά την VesselValue, η αξία του πλοίου ανέρχεται στα 25,3 εκατ. δολάρια.

    Το πλοίο ανήκε στην δανέζικη Dee4 Capital.

    H United Overseas Group ιδρύθηκε στις αρχές του 2021 και σηματοδότησε την επιστροφή του γνωστού εφοπλιστή στον κλάδο μετά από δύο χρόνια απουσίας. Συνεργάτης του στο εγχείρημα ήταν ο Λεωνίδας Βροντίσης, πρώην CFO της ναυτιλιακής Gener8, την οποία ίδρυσε ο Γεωργιόπουλος και εισήγαγε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και στη συνέχεια πούλησε στην βέλγικη ναυτιλιακή Euronav το 2017.

    Η εταιρεία United Overseas Group προχώρησε άμεσα στην εξαγορά της United Arab Chemical Carriers (UACC), με έδρα το Ντουμπάι, η οποία διέθετε στόλο με 22 τάνκερ μεταφοράς χημικών, αξίας περίπου 345 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις της VesselsValue.

    Μετά την απόκτηση της UOG, ο Πήτερ Γεωργιόπουλος είχε δηλώσει: “Είναι συναρπαστικό για μένα γιατί όταν αποχώρησα από την General Maritime και την Genco πριν από μερικά χρόνια, δεν βιαζόμουν να επιστρέψω στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Αυτή η ευκαιρία παρουσιάστηκε και πρόκειται για μία καταπληκτική εταιρεία, με πολύ ισχυρή ομάδα διαχείρισης και αξιόλογους μετόχους”. Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας αποφάσισαν να την πουλήσουν και ξεκίνησε μία πολύπλοκη συναλλαγή που χρειάστηκε ένας χρόνος για να την ολοκληρώσουμε, εξήγησε.

    Πρώην ναυλομεσίτης και τραπεζικός επενδυτής, ο ισχυρός άνδρας κατόρθωσε με λίγα πλοία να χτίσει μία αυτοκρατορία και να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο γνωστούς εφοπλιστές παγκοσμίως.

    Με κύριο χαρακτηριστικό τις τολμηρές του κινήσεις κατόρθωσε κατά το παρελθόν να εισάγει τέσσερις εταιρείες στο χρηματιστήριο.

    Διαβάστε ακόμη:

    Hapag – Lloyd: Επενδύει 1 δισ. στη Λατινική Αμερική

    Big deal για την Μαρία Αγγελικούση: Ναύλωσε LNG carrier έναντι 400.000 δολαρίων ημερησίως



    ΣΧΟΛΙΑ