• Ναυτιλία

    Hapag – Lloyd: Επενδύει 1 δισ. στη Λατινική Αμερική

    Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd

    Rolf Habben Jansen, CEO της Hapag-Lloyd


    Ο γερμανικός ναυτιλιακός κολοσσός Hapag-Lloyd επεκτείνεται και πρόκειται να υπογράψει συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την απόκτηση τερματικών σταθμών και συμφερόντων logistics στη Νότια Αμερική.

    Η εταιρεία εξαγοράζει το 100% του ομίλου της Χιλής SAAM Ports και SAAM Logistics, καθώς και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις logistics.

    Η SAAM ανακοίνωσε ότι η πώληση θα προσφέρει σημαντικούς πόρους για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων στη διακίνηση φορτίων και υλικοτεχνικής υποστήριξης, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 55% των Ebitda.

    Η SAAM, με έδρα το Σαντιάγο, εκτίμησε τα καθαρά κέρδη της συμφωνίας σε 400 εκατομμύρια δολάρια.Για την Hapag-Lloyd, η κίνηση είναι σημαντική, καθώς οι εταιρείες εμπορευματοκιβωτίων που διαθέτουν τώρα πλούσιους ισολογισμούς, επιδιώκουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες για να καλύψουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού σε ένα πλαίσιο πτώσης των δασμών .

    Η γερμανική εταιρεία θα αποκτήσει 10 λιμενικούς τερματικούς σταθμούς σε έξι χώρες της Νότιας Αμερικής, εκτός από τις τελωνειακούς αποθήκες.

    Η Hapag-Lloyd γνωστοποίησε ότι η παρουσία της στη Λατινική Αμερική και οι δραστηριότητές της στους τερματικούς σταθμούς θα ενισχυθούν περαιτέρω. Ο γερμανικός κολοσσός θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων ανεξάρτητα.

    Τα τερματικά της SAAM έχουν συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων περίπου 3,5 εκατομμυρίων TEU.

    «Η επένδυση σε υποδομές είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας ατζέντας και η Λατινική Αμερική είναι ένα από τα προπύργια μας», δήλωσε ο CEO του γερμανικού ομίλου Rolf Habben Jansen.

    «Η απόκτηση των τερματικών λειτουργιών της SAAM και των συμπληρωματικών υπηρεσιών logistics θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας δημιουργώντας ένα ισχυρό και ελκυστικό χαρτοφυλάκιο τερματικών σταθμών», πρόσθεσε. Τον περασμένο μήνα, η Hapag-Lloyd ολοκλήρωσε το 49% των μετοχών στον ιταλικό όμιλο logistics Spinelli.

    Διαβάστε επίσης:

    Hapag-Lloyd: Αγοράζει το 49% του ιταλικού ομίλου Spinelli Group



    ΣΧΟΛΙΑ