• Ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς: Τριπλή εξαγορά από την Star Bulk

    Πέτρος Παππάς (Star Bulk): Κέρδη 220, 4 εκατ. δολ. στο τρίτο τρίμηνο και 128 πλοία

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    Στην εξαγορά τριών φορτηγών πλοίων capesize από την E.R. Capital Holding, προχώρησε η ναυτιλιακή Star Bulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, ασκώντας την option προηγούμενης συμφωνίας που είχε συνάψει με τη γερμανική εταιρεία το 2018.

    Πρόκειται για τα χωρητικότητας 180,000-dwt  ER Bayonne, ER Borneo and ER Buenos Aires (όλα κατασκευής 2010), τα οποία είναι εξοπλισμένα με scrubbers. Τα πλοία θα παραδοθούν στη ναυτιλιακή στις αρχές Φεβρουαρίου 2021.

    Η Star Bulk θα πληρώσει για τα τρία πλοία 39 εκατ. δολάρια μετρητά και 2,1 εκατομμύρια κοινές μετοχές της, με βάση την καθαρή αξία του ενεργητικού της. Σύμφωνα με την VesselsValue η συνολική αξία των τριών πλοίων εκτιμάται στα 51,3 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε “προχωρημένες συζητήσεις με κορυφαίο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για τη χρηματοδότηση των μετρητών που θα καταβάλλει για την εξαγορά, μέσω πενταετούς δανείου”.

    Η εταιρεία του Πέτρου Παππά έκλεισε, τον Αύγουστο 2018,  συμφωνία με τη γερμανική E.R. Capital Holding GmbH & Cie. KG για την απόκτηση τριών φορτηγών πλοίων εντός του 2018 και την option εξαγοράς τεσσάρων επιπλέον πλοίων το 2019. Για την αποπληρωμή των τριών πρώτων πλοίων η συμφωνία περιλάμβανε 41,7 εκατ. δολάρια σε μετρητά και έκδοση 1,34 εκατ. κοινών μετοχών της Star Bulk.

    To πρώτο σκέλος της συμφωνίας αφορούσε στα χωρητικότητας 180,000-dwt πλοία ER Bourgogne και ER Brandenburg, καθώς και στο χωρητικότητας 55,500-dwt ER Brighton (όλα κατασκευής 2010). Τα bulkers ανήκουν πλέον στο στόλο της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής και έχουν μετονομαστεί σε Star Marianne, Star Janni και Star Bright, αντίστοιχα.

    Με βάση το δεύτερο σκέλος της συμφωνίας, η Star Bulk είχε δικαιώματα αγοράς τεσσάρων ακόμη πλοίων της E.R. Capital Holding εντός του 2019.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες, το ένα από τα τέσσερα bulkers, το χωρητικότητας 179.570 dwt E.R. America κατασκευής 2010 πουλήθηκε φέτος το Σεπτέμβριο στην Tsakos Shipping and Trading συμφερόντων της οικογένειας Τσάκου, έναντι 20,8 εκατ. δολαρίων.

    Η Star Bulk διαθέτει στόλο με 119 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 13,4 εκατ. dwt, εκ των οποίων 17 Newcastlemax, 22 Capesize, 2 Mini Capesize, 7 Post Panamax, 35 Kamsarmax, 2 Panamax, 17 Ultramax και 17 Supramax.

    Πέτρος Παππάς: Αύξηση κερδών και ρευστότητας στο τρίτο τρίμηνο για την Star Bulk

    Γ. Αλαφούζος: Η Okeanis Eco Tankers έχει αποσβέσει το 65% των επενδύσεων της σε scrubbers

    Στην υπηρεσία της προστασίας του περιβάλλοντος η Signal Ocean του Γιάννη Μαρτίνου

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ