• Ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς: Η Oaktree μειώνει στο 7,2% το ποσοστό της στη Star Bulk

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής, επικεφαλής της Star Bulk

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής, επικεφαλής της Star Bulk


    Σε περαιτέρω μείωση του ποσοστού που κατέχει στη ναυτιλιακή  Star Bulk  συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά προχωρά το private equity Oaktree Capital Management.

    Σε ανακοίνωση της η εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρεία, γνωστοποίησε ότι κατόπιν συμφωνίας με τις OCM XL Holdings, Oaktree OBC Container Holdings και OCM FIE, θα εξαγοράσει επιπλέον 10.000.000 κοινές μετοχές από αυτές, στην τιμή των 19,50 δολαρίων έκαστη, καταβάλλοντας συνολικά 195 εκατ. δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κίνηση μείωσης του ποσοστού της Oaktree στην ναυτιλιακή -στο 17,2% από 25,2%- πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν η δεύτερη προχώρησε στην επαναγορά 10 εκατομμυρίων κοινών μετοχών της που κατείχε το private equity, έναντι 18,50 δολαρίων έκαστη (185 εκατ. δολάρια).

    Μετά την ολοκλήρωση της νέας συναλλαγής η συμμετοχή της Oaktree στην Star Bulk θα μειωθεί περαιτέρω, από το 17,2% σε περίπου 7,2%.

    Παράλληλα, ο αριθμός των μελών που κατέχει η Oaktree στο διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk θα μειωθεί από δύο σε ένα.

    Τα 10 εκατομμύρια μετοχές θα αποσυρθούν και θα ακυρωθούν, σύμφωνα με την ναυτιλιακή.

    Η μετοχή της Star Bulk έκλεισε στη συνεδρίαση της Δευτέρας στα 18,55 δολάρια με άνοδο 0,38%. Η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται στα 1,73 δισ. δολάρια.

    Για την επαναγορά των μετοχών η εταιρεία του Πέτρου Παππά θα προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση μέσω δανεισμού, την οποία σκοπεύει να αποπληρώσει από έσοδα που θα προέλθουν κυρίως από μελλοντικές πωλήσεις πλοίων.

    Σημειώνεται ότι η ναυτιλιακή στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της και εκμεταλλευόμενη τις υψηλές αξίες που είχαν διαμορφωθεί στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, πούλησε το πρώτο εξάμηνο του έτους επτά πλοία, μεταξύ των οποίων πέντε supramax κατασκευής 2012.

    Η Star Bulk τόνισε ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στην τρέχουσα μερισματική πολιτική της και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επαναγορά των μετοχών θα λειτουργήσει θετικά στα μελλοντικά της μερίσματα.

    H Star Bulk διαθέτει στόλο με 119 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 13,3 εκατ. dwt.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ο Γιώργος Οικονόμου απαντά με αγωγές και μηνύσεις στην Performance Shipping

    Minerva (Ανδρέας Μαρτίνος): Άλλο ένα τάνκερ στο στόλο της

    Lomar Shipping (Οικογένεια Λογοθέτη): Νέα χρηματοδότηση 37,5 εκατ. δολαρίων από την Macquarie



    ΣΧΟΛΙΑ