• Ναυτιλία

    Performance Shipping: Εξαγόρασε το πέμπτο τάνκερ του στόλου της από την Pleiades Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Στην εξαγορά του πέμπτου τάνκερ aframax του στόλου της προχώρησε η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού.

    Σε ανακοίνωση της γνωστοποιεί ότι υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση του χωρητικότητας 105,400 dwt δεξαμενόπλοιου Kalamas, το οποίο κατασκευάστηκε το 2011 στο ναυπηγείο Sumitomo Heavy Industries Marine & Engineering Co. Ltd της Ιαπωνίας. Το κόστος της εξαγοράς ανήλθε στα 22 εκατ. δολάρια.

    Η εταιρεία αναμένεται να παραλάβει το πλοίο, τον οποίο θα μετονομαστεί σε P. Yanbu, μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 22 Δεκεμβρίου 2020.

    Tο πλοίο ανήκε στο στόλο της Pleiades Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Περατικού.

    Με την ένταξη του Kalamas στο στόλο της, η μεταφορική ικανότητα της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 23,9%, σε περίπου 546,094 dwt. Το πλοίο είναι κατασκευασμένο με υψηλές προδιαγραφές και ολοκλήρωσε την ειδική επιθεώρηση τον Οκτώβριο 2020. Ως εκ τούτου η Performance Shipping δεν αναμένεται να πραγματοποιήσει κεφαλαιουχικές δαπάνες στο πλοίο μέχρι τον Ιανουάριο 2026.

    Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά κατά 13,2 εκατ. δολάρια και δάνειο 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων, από την πρόσφατη συμφωνία δανειακής διευκόλυνσης που υπέγραψε η ναυτιλιακή με την Τράπεζα Πειραιώς. 

    Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Η απόκτηση του πέμπτου δεξαμενόπλοιου Aframax αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας. Σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της πρώτης εσωτερικά χρηματοδοτούμενης φάσης ανάπτυξης, σύμφωνα με την εταιρική μας στρατηγική και τις πολιτικές που ανακοινώθηκαν μόλις πριν από τρεις εβδομάδες. Η εξαγορά, μεταξύ άλλων, θα μειώσει τον ενδεικτικό εκτιμώμενο ημερήσιο ρυθμό διάθεσης ταμειακών ροών κατά περίπου 3.000 δολάρια, σε περίπου 16.000 δολάρια ανά πλοίο την ημέρα, ενισχύοντας έτσι ουσιαστικά την ικανότητά μας να πληρώνουμε μερίσματα στους μετόχους μας. Σηματοδοτεί επίσης τη δέσμευσή μας να γίνουμε μια κορυφαία εταιρεία με ιδιόκτητα δεξαμενόπλοια. Μετά την παράδοση του πλοίου και ξεκινώντας από το 2021, ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε με συνέπεια την εμπορική και οικονομική μας στρατηγική προς όφελος των μετόχων μας”.

    Α. Μιχαλόπουλος (Performance Shipping): Δανειακή συμφωνία με την Τρ. Πειραιώς και στόχος για την εξαγορά 5ου τάνκερ

    Διπλή πώληση ύψους 76 εκατ. δολαρίων στην JP Morgan για τη ναυτιλιακή του Ωνάση

    Ελληνική ναυτιλιακή στρέφεται δικαστικά εναντίον κινεζικής ναυτιλιακής

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ