• Ναυτιλία

    ΠΕΝΕΝ (ναύτες): Θανατηφόρο δυστύχημα στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗ» – Τραυματισμός στο Ε/Γ-Τ/Ρ «GRANDE AMORE»

    • NewsRoom


    Δύο απανωτά Ναυτεργατικά ατυχήματα έγιναν τις τελευταίες μέρες, και τα δύο αφορούν Ναυτεργάτες του μηχανοστασίου, καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ.

    Το πρώτο συνέβη στο Ε/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗ» της ΑΝΕΚ όπου έχασε την ζωή ο Γ.Γ Μηχανοδηγός Α΄ 51 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από ηλεκτροπληξία σε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης που γίνονταν στο πλοίο.

    Το δεύτερο εργατικό ατύχημα έγινε στο Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο «GRANDE AMORE» και αφορά τον Έλληνα Β΄ Μηχανικό του πλοίου ο οποίος επίσης από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης τραυματίστηκε και η αρχική διάγνωση αναφέρει ότι από τα εγκαύματα υπέστη ραβδομυόλυση….

    Ο Ναυτεργάτης μεταφέρθηκε από την Μύκονο που ήταν το πλοίο στο Ασκληπιείο νοσοκομείο της Βούλας για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

    Με αφορμή τα δύο αυτά περιστατικά η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει την ανάγκη να διερευνηθούν ενδελεχώς οι αιτίες και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας Ναυτεργάτης έχασε την ζωή του και ένα άλλος υπέστη τραυματισμό.

    Είναι φανερό τόσο από την συχνότητα όσο και από την έκταση που προσλαμβάνουν τα ναυτικά ατυχήματα (στην ποντοπόρο ναυτιλία επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή…)  ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο «βασίλειο της Δανιμαρκίας» που έχουν οικοδομήσει στην επιβατηγό ναυτιλία εφοπλιστές – κυβερνήσεις και οι εμπλεκομενες τους υπηρεσίες!

    Διαβάστε επίσης

    ΑΔΑΕ: Ξεκινά ελέγχους σε ΕΥΠ και στις ΔΑΕΕΒ και ΔΙΔΑΠ της ΕΛΑΣ



    ΣΧΟΛΙΑ