Ναυτιλία

ΠΕΝΕΝ: Εξευτελιστική η πρόταση του ΣΕΕΝ για αυξήσεις στους ναυτικούς

  • NewsRoom
ΠΕΝΕΝ: Εξευτελιστική η πρόταση του ΣΕΕΝ για αυξήσεις στους ναυτικούς


Συναντήθηκαν αντιπροσωπείες των ακτοπλόων εφοπλιστών και των συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας των ναυτικών που εργάζονται στα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

Η πρόταση των εφοπλιστών της ακτοπλοίας ήταν η ακόλουθη:

Μηδενική αύξηση για όλο το 2020, μηδενική αύξηση για τους πρώτους 10 μήνες του 2021, 1% από 1/11/2021 έως το τέλος του Ιούνη του 2022 και επιπλέον 1% για το υπόλοιπο του έτους 2022.

«Η προτεινόμενη μεσοσταθμική αύξηση στην βάση της 3ετίας αντιστοιχεί σε αύξηση κάτω του 0,5%!!! Ποσό που δεν αντιστοιχεί ούτε σε ένα μικρό μπουκάλι νερό ημερησίως», τονίζει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και προσθέτει:

«Δηλαδή ο λόγος για 3ετή ΣΣΕ με αυξήσεις οι οποίες είναι κυριολεκτικά ψίχουλα που προσβάλουν τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας και οι οποίες δεν καλύπτουν στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί το Ναυτεργατικό εισόδημα, πόσο μάλλον απέχουν έτη φωτός από τις πραγματικές τους ανάγκες την περίοδο που διανύουμε που ο πληθωρισμός τρέχει με 3,5% ενώ η ακρίβεια και το καθημερινό μπαράζ των ανατιμήσεων έχει καταβροχθίσει μεγάλο μέρος των ισχνών μισθών που έχουν διαμορφωθεί, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Η θέση μας παραμένει επίκαιρη και δικαιώνεται πλήρως ότι καθίσταται μονόδρομος η οργανωμένη πάλη μέσα από την οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών».

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο εφοπλιστής Λευτέρης Πολέμης

Στο 1,211 δισ. δολάρια ανήλθαν στο 9μηνο τα κέρδη για εννέα εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες

Τραυματισμός ναυτικού στον ΠειραιάΣΧΟΛΙΑ