• Ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης: Οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν στην Κίνα στο 60πλάσιο από αυτό που επένδυσε η Cosco στον Πειραιά

    Πάνος Λασκαρίδης

    Πάνος Λασκαρίδης


    Μιλώντας ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης, σε γεύμα εργασίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, το οποίο οργανώθηκε από τον πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας Γιώργο Ξηραδάκη και στο οποίο παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης και ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ, επισήμανε ότι τα οικονομικά οφέλη της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται στο 1 δισ. δολάρια, όταν οι Έλληνες πλοιοκτήτες τα τελευταία 15 χρόνια έχουν επενδύσει 60 δισ.δολάρια στα κινεζικά ναυπηγεία και οι επενδύσεις αυτές δεν αφορούν αποκλειστικά νεοναυπηγήσεις.

    Ο Πάνος Λασκαρίδης, τόνισε επίσης ότι εκτός των νεότευκτων πλοίων, οι Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν περίπου 5-8 δισ. δολάρια στην Κίνα κάθε χρόνο για επισκευές πλοίων και υπογράμμισε με νόημα ότι οι επενδύσεις των Ελλήνων εφοπλιστών είναι 60πλάσιες από εκείνη της Cosco στον Πειραιά.

    O Πάνος Λασκαρίδης επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι το αδύνατο σημείο της Ευρώπης από πλευράς κινεζικής επιρροής, τουλάχιστον αυτό θεωρούν ξένοι παράγοντες και τόνισε ότι οι Έλληνες και οι Κινέζοι πολίτες είναι αρκετά κοντά και φιλικοί, όμως “δεν είμαστε απολύτως ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι επιθυμούμε και να προωθήσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας”.

    Στην ίδια εκδήλωση, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου τόνισε ότι «θα πρέπει να δούμε πόση απόσταση έχει καλύψει η Κίνα τα τελευταία τριάντα χρόνια για να βρεθεί εδώ που είναι σήμερα» και πρόσθεσε: “Είναι μεγάλο επίτευγμα για την κινεζική ηγεσία το γεγονός ότι κινητροδοτεί 1,5 δισ. ανθρώπους να εργάζονται κάθε μέρα για ένα καλύτερο αύριο”.

    Διαβάστε επίσης

    Το μεγαλύτερο Μητροπολιτικό Πάρκο στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus (ΝΕΒ), γίνεται στην Αττική

    Μινωικές Γραμμές: Αλλαγή δρομολογίων λόγω της απεργίας



    ΣΧΟΛΙΑ