• Ναυτιλία

    Πάνω από 33.000 οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ το 2019

    • του Λάμπρου Καραγεώργου
    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης

    Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), Θεόδωρος Βενιάμης


    Δεκάδες χιλιάδες ήταν και το 2019, οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων στήριξης της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

    Ειδικότερα στην διάρκεια του 2019 πάνω από 33.000 ήταν οι άμεσα ωφελούμενοι των προγραμμάτων της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, μεταξύ των οποίων 11.500 παιδιά και νέοι και 3.500 άτομα με αναπηρία.

    Παράλληλα ξεπέρασαν τους 140 οι δωρεοδόχοι φορείς ενώ η δράση της οργάνωσης επεκτάθηκε σε 74 σημεία σε όλη τη χώρα και στόχευσε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση 30 σχολείων, και 12 νοσοκομειακών μονάδων.

    Σε δήλωση του o Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, υπογραμμίζει:

    «Το έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ απλώνεται σε όλη την χώρα και αποτελεί επιδίωξή μας να συνεχιστεί και να αποτελεί διαχρονικά καλό παράδειγμα για την ναυτιλιακή κοινότητα και την Ελληνική κοινωνία.

    Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ήθελα να εκφράσω θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που συμμετέχουν στο έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και συνεπώς στέκονται δίπλα σε χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη την χώρα ενστερνιζόμενοι τον σκοπό μας για το κοινό καλό.

    Στόχος μας, να κτίσουμε όλοι μαζί, ένα υψηλό πρότυπο για την επόμενη γενιά της Ναυτιλίας και έναν ισχυρό σύνδεσμο της Ναυτιλίας με την Κοινωνία, που θα μας επιτρέπει να διατυπώνουμε με υπερηφάνεια το μήνυμά μας για τα επόμενα χρόνια: ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ».

    Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ δραστηριοποιείται σήμερα στους τομείς Επισιτιστική βοήθεια, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ναυτική Εκπαίδευση, Υποτροφίες, Έργα Δημοσίου Ενδιαφέροντος προσφέροντας στήριξη σε ομάδες του πληθυσμού, δομές, φορείς και περιοχές που την χρειάζονται. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συνεργάζεται επίσης με άλλους φορείς υλοποιώντας κοινά προγράμματα όπως είναι το Ίδρυμα Λάτση.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ αποτέλεσε τη φυσική συνέχεια ενός έργου ανθρωπιστικής προσφοράς που ξεκίνησε η ναυτιλιακή κοινότητα με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από το 2012 όταν άρχισαν να γίνονται αισθητά στην ελληνική κοινωνία τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης.

    Στη συνέχεια το 2016 μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας προχώρησαν στην ίδρυση της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ με σκοπό τη «συνδρομή εν γένει της ελληνικής κοινωνίας» και αντικείμενο την ανάληψη πρωτοβουλιών κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, την συνδρομή Υπηρεσιών, Σωμάτων και Θεσμών που σχετίζονται με την ελληνική Ναυτιλία και την υλοποίηση έργων εθνικού ενδιαφέροντος, ανθρωπιστικής βοήθειας ή αντιμετώπισης συνθηκών έκτακτης ανάγκης.

    Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, 7 μέλη του οποίου είναι ex officio τα μέλη του εκάστοτε Προεδρείου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών. Στην ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ μπορούν να εγγραφούν ως μέλη φυσικά ή νομικά πρόσωπα από τη ναυτιλιακή κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο κατόπιν έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής, ενώ προς επίτευξη των σκοπών της αντλεί πόρους από δωρεές μελών της και τρίτων που επιθυμούν να συμβάλουν στο κοινωνικό έργο της ελληνικής Ναυτιλίας.



    ΣΧΟΛΙΑ