• Ναυτιλία

    Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Έμεινε στην ιστορία γιατί δρομολόγησε υδροπτέρυγα και ταχύπλοα στο Αιγαίο


    Σήμερα κηδεύτηκε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος ήταν γιος του Αντώνη Ηλιόπουλου.

    Γεννήθηκε το 1932 στο Λογγά Μεσσηνίας και ασχολήθηκε με τη ναυτιλία για πρώτη φορά το 1958 επενδύοντας στα φορτηγά πλοία.

    Το 1998 αποφάσισε να ασχοληθεί με την επιβατηγό ναυτιλία και δημιούργησε τις “Πειραϊκές Γραμμές” και αργότερα την Κοινοπραξία “Ilios Lines” η οποία δρομολόγησε τρία υδροπτέρυγα στο Αιγαίο, εξασφαλίζοντας προηγουμένως ένα δάνειο από την Εθνική Τράπεζα του Βερολίνου.

    Το 2004 δημιούργησε την Dolphin Sea Lines, που μετεξελίχθηκε σε εταιρεία δρομολόγησης ταχυπλόων επιβατηγών και οχηματαγωγών πλοίων, ενώ μετονομάστηκε σε SeaJet.

    Ο Παναγιώτης (Τάκης) Ηλιόπουλος ασχολήθηκε από νεαρά ηλικία μαζί με τον αδερφό του με τις επιχειρήσεις και την εμπορία χρυσού και αναδείχθηκε σε κορυφαίο παράγοντα του χώρου με τις περίφημες χρυσές αλυσίδες που κατασκεύαζαν.

    Η γυναίκα του Δέσποινα Ηλιοπούλου πέθανε πέρσι. Πνίγηκε την ώρα που έτρωγε. Είχε αποκτήσει τρία αγόρια: Τον Γιάννη, που πέθανε το 2017, τον Αντώνη και τον Μάριο, που διευθύνει από την αρχή της ίδρυσής της τη ναυτιλιακή εταιρεία SeaJet.

    H SeaJet διαθέτει δεκαεπτά επιβατηγά πλοία και προσεγγίζει 33 νησιά στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

    Ο Αντώνης Ηλιόπουλος ακολούθησε διαφορετική ναυτιλιακή δραστηριότητα από την υπόλοιπη οικογένεια και ασχολήθηκε με την ποντοπόρο ναυτιλία και διαθέτει τρία ξενοδοχεία στη Σαντορίνη: Το «Vedema», το «Mystique» και το «Istoria».

    Να επισημάνουμε ότι το φορτηγό του πλοίο “Iron Antonis” είχε βυθιστεί στις 3 Σεπτεμβρίου του 1994 στον νότιο Ατλαντικό, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 3 Έλληνες και 21 αλλοδαποί ναυτικοί, μέλη του πληρώματος. Στο Εφετείο που έγινε το 2001, ο Αντώνης, αθωώθηκε, όπως και ο πατέρας του Παναγιώτης.

    Ο εφοπλιστής πριν από κάποια χρόνια είχε κάνει έκκληση ενότητας στους πολιτικούς για το καλό της χώρας.

    «Πιστέψτε με εάν η Πολιτεία και όλα τα κόμματα και όλα τα Πανεπιστήμια δεν συναινέσουν μεταξύ τους για να συμφωνήσουν για κάποια απλά πράγματα, τότε όσα χρόνια και να περάσουν θα είμαστε καταραμένοι. Ας καθίσουν όλοι και ας βρουν την άκρη. Δεν έχει σημασία ποιος είναι αρχηγός. Η ζωή είναι ένας κύκλος άλλωστε. Σήμερα είναι ο ένας, αύριο είναι ο άλλος. Να κοιτάξουν το μέλλον και όχι τα ο παρελθόν. Ό,τι έγινε, έγινε. Αν χυθεί το γάλα δεν μαζεύεται με τίποτα. Μαζευτείτε λοιπόν και αλλάξτε την πολιτική για αυτή τη χώρα που το αξίζει, για αυτόν τον λαό που το αξίζει. Κάντε το. Μόνο έτσι θα δώσετε την ώθηση στα νέα παιδιά, τον τρόπο σκέψης και τη δύναμη για να προχωρήσουν. Αξίζουμε ως λαός. Φτιάξτε αυτή τη χώρα», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, «πατριάρχης» του ομίλου Sea Jets

    Diana Shipping: Παρέλαβε το πλοίο ξηρού φορτίου Phoenix – Ο στόλος ανήλθε στα 37 πλοία – Θα παραλάβει άλλα 6 πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ