• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Συνεχίζεται η αναδιάρθρωση του στόλου της Star Bulk

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Την παραλαβή δύο πλοίων που εξαγόρασε από τη γερμανική E.R. Capital Holding GmbH & Cie. KG και την παράδοση ενός πλοίου supramax που πούλησε στο τέλος του 2018 ανακοίνωσε η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά.

    Η εταιρεία, που πραγματοποίησε το 2018 μπαράζ εξαγορών πλοίων και αναδείχθηκε μία από τις ισχυρότερες ναυτιλιακές του κλάδου ξηρού φορτίου, ενσωματώνει σταδιακά τα νέα πλοία στο στόλο της, προχωρώντας παράλληλα σε πωλήσεις των παλαιότερων.

    Ειδικότερα, το Δεκέμβριο 2018, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η Star Bulk προχώρησε στην πώληση του supramax Star Delta (χωρητικότητας 52.400 dwt, κατασκευής 2001), χωρίς να είναι γνωστή η τιμή πώλησης ή ο αγοραστής. To πλοίο, αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία του κ. Παππά, παραδόθηκε στο νέο ιδιοκτήτη στις 8 Ιανουαρίου 2019. 

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή γνωστοποίησε ότι παρέλαβε τα δύο εκ των τριών capesize που εξαγόρασε στο τέλος Αυγούστου 2018 από την E.R. Capital Holding. Πρόκειται για τα πλοία χωρητικότητας 180,000-dwt, ER Brandenburg και ER Bourgogneκατασκευής 2010, τα οποία παρέλαβε στις 7 και 14 Ιανουαρίου 2019. Το τρίτο πλοίο είναι το χωρητικότητας  55,500-dwt ER Brighton, κατασκευής επίσης του 2010.

    Η συγκεκριμένη εξαγορά, με βάση τη συμφωνία των δύο πλευρών, πραγματοποιήθηκε με μετρητά και μετοχές. Το μεγαλύτερο μέρος των μετρητών, αναφέρει η Star Bulk, θα χρηματοδοτηθεί από κεφάλαια που εξασφάλισε και θα πληρωθούν εντός της εβδομάδας.

    Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με την E.R. Capital Holding GmbH & Cie. KG περιλαμβάνει και την option εξαγοράς τεσσάρων επιπλέον πλοίων εντός του 2019.

    star polaris πετρος παππας ναυλαγορά
    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πρώτοι οι Έλληνες εφοπλιστές στη μεταφορά φορτίων αμερικανικού LNG. Οι πρωταγωνιστές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευ. Τοπούζογλου: Στα δικαστήρια με την Torm για δύο τάνκερ. Τι ζητά η First Ship Lease

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Μιλένα και Αλέξανδρος Παππάς: Τα «χρυσά» παιδιά της ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ