• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Η Product Shipping & Trading πούλησε πλοίο σε συμφέρουσα τιμή

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers ναυτιλία

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Σε μία ιδιαίτερα επικερδής κίνηση προχώρησε ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έκλεισε συμφωνία για την πώληση ενός τάνκερ κατασκευής 2008 που περιλαμβάνονταν στο στόλο της εταιρείας Product Shipping & Trading, συμφερόντων του ιδίου.

    Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τιμή πώλησης αποτυπώνει την ανοδική πορεία των τιμών στο συγκεκριμένο κλάδο.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Allied Shipbroking, o ισχυρός πλοιοκτήτης πούλησε το χωρητικότητας 47,000-dwt πλοίο Ayesha, που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Hyindai Mipo, έναντι 16 εκατ. δολαρίων.

    Το τίμημα θεωρείται υψηλό, δεδομένου ότι με βάση τις εκτιμήσεις της VesselsValue, η εκτιμώμενη αξία του τάνκερ διαμορφώνεται στα 15,1 εκατ. δολάρια.

    Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστή. Κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το πλοίο κατέληξε σε γερμανική εταιρεία, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για νορβηγική ναυτιλιακή.

    Σημειώνεται ότι αν επιβεβαιωθεί η πώληση, πρόκειται για τη δεύτερη κίνηση που πραγματοποιεί φέτος η Product Shipping & Trading , καθώς το καλοκαίρι προχώρησε στην πώληση του χωρητικότητας 37,000-dwt τάνκερ Laima (κατασκευής 2003), το οποίο αγόρασε η Caraka Tirta Perkasa με έδρα την Ινδονησία, έναντι 8,5 εκατ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: A. Φράγκου: Στη Navios Acquisition όλα τα τάνκερ της πλοιοκτήτριας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Προχωρά η αναδιάρθρωση της Aegean Marine. Η βελτιωμένη προσφορά της Mercuria

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Ν. Μαρτίνος: Η επικερδής κίνηση της Thenamaris

     



    ΣΧΟΛΙΑ