• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Ενισχύει τη θέση της στο ΔΣ της Star Bulk η Oaktree

    Ο Πέτρος Παππάς, επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας, Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Μία θέση παραπάνω στο διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, απέκτησε η Oaktree Capital Management, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 40%.

    Η διαχειρίστρια assets με έδρα το Λος Άντζελες ενεργοποίησε το δικαίωμα που της είχε δοθεί βάσει συμφωνίας των μετόχων το 2014 και απέκτησε και τρίτη θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk, που πλέον αποτελείται από δέκα πρόσωπα. Η Oaktree πρότεινε ως υποψήφιο νέο μέλος το στέλεχός της Dawna Men, η οποία έχει συνεργαστεί με πολλές εταιρείες οι οποίες βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Oaktree, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Star Bulk. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Oaktree το 2018, η Men υπηρέτησε για δύο χρόνια ως αναλύτρια επενδυτικής τραπεζικής στην ομάδα χρηματοπιστωτικής αναδιάρθρωσης της επενδυτικής τράπεζας Loulihan Lokey, επίσης με έδρα το Λος Άντζελες.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk ενέκρινε εξάλλου τον διορισμό του Brian Laibow, managing director της Oaktree, προκειμένου να αντικαταστήσει την Emily Stephens, μετά την παραίτησή της από μέλος του ΔΣ, καθώς και από την επιτροπή υποψηφιοτήτων και εταιρικής διακυβέρνησης. Ο Laibow θα αντικαταστήσει την Stephens και στην επιτροπή, όπως διευκρινίζει η Star Bulk.

    Σημειώνεται ότι το άλλο μέλος του ΔΣ που προέρχεται από την Oaktree είναι ο Mahesh Balakrishnan, που διατηρεί τη θέση αυτή από τον Φεβρουάριο του 2015.

    Κατά τ’ άλλα, το διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk παραμένει αμετάβλητο, με τον Σπύρο Καπράλο να παραμένει μη εκτελεστικός πρόεδρος από τον Ιούλιο του 2014 και τον Πέτρο Παππά στο πόστο του διευθύνοντος συμβούλου επίσης από τον Ιούλιο του 2014. Μέλη του ΔΣ είναι επίσης οι Koert Erhardt, managing director της Augusta Bunge Maritime, Νικόλαος Καρέλης, διευθυντής της Marininvest Advisers, Tom Softeland, πρώην μέλος ΔΣ της Star Maritime, Arne Blystad, Νορβηγός επενδυτής, και Raffaele Zagari, διευθύνων σύμβουλος της Augustea Group.

    Σημειώνεται ότι η Oaktree ιδρύθηκε το 1995 και διαχειρίζεται assets ύψους 122 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ είναι εισηγμένη στον NYSE.



    ΣΧΟΛΙΑ