• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Το deal της GasLog που ενθουσίασε τους αναλυτές

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Μία συμφωνία για τη μακροχρόνια ναύλωση ενός νέου υπό κατασκευή πλοίου LNG της ανακοίνωσε η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Η συμφωνία αφορά πιθανότατα στο υπ’ αριθμόν 2262 πλοίο που κατασκευάζεται για λογαριασμό της GasLog στα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries, ενώ έχει την επιλογή για τη χρήση δύο άλλων υπό κατασκευή πλοίων, των υπ’ αριθμόν 2212 και 2274, για το deal. Η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες για την τιμή της ναύλωσης.

    Αναλυτές της DNB Markets, σύμφωνα με το TradeWinds, επισημαίνουν πως η απόφαση της GasLog να παραγγείλει νέο πλοίο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη ναύλωσή του, διατηρεί στο βιβλίο παραγγελιών της εταιρείας δύο πλοία χωρίς εξασφαλισμένη απασχόληση.

    Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Paul Wogan: “Τα ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία για τη ζήτηση και την προσφορά LNG υποστηρίζουν μία θετική προοπτική για τη ναυτιλία LNG. Αυτά τα θεμελιώδη μεγέθη μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε τον στόλο μας με ελκυστικά οφέλη, να επεκτείνουμε τη λίστα των υποψήφιων πλοίων για εξαγορά από την GasLog Partners και να κάνουμε πρόοδο προς τον αναπτυξιακό στόχο που τέθηκε στην πρόσφατη Ημέρα Επενδυτών”.

    Ο αναλυτής της Stifel, Ben Nolan, εκτιμά πως η απόδοση για την εταιρεία από τη νέα αυτή συμφωνία θα κυμαίνεται στο 11%, υποθέτοντας ότι το κόστος κατασκευής του ανέρχεται στα 180 με 185 εκατομμύρια δολάρια και η τιμή ναύλωσης στα 70.000 δολάρια ημερησίως.

    “Πιστεύουμε ότι αυτή είναι καλή χρήση κεφαλαίων και συγχαίρουμε τη διοίκηση για τη νίκη τους”, αναφέρει σε σημείωμά του προς τους πελάτες της Stifel.

    Ο ίδιος παρατήρησε πάντως πως η αγορά ναύλωσης πλοίων LNG παραμένει αδύναμη και οι τιμές δύσκολα θα σημειώσουν σημαντική άνοδο πριν το χειμώνα.

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ. Χατζηπατέρας: Η Dorian LPG στο στόχαστρο της BW LPG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάρης Βαφειάς: Η νέα στρατηγική κίνηση της Stealth Maritime

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Προκοπίου: H κίνηση ματ του εφοπλιστή



    ΣΧΟΛΙΑ