• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Τα κέρδη στο α’ τρίμηνο φέρνουν αυξημένο μέρισμα για τους μετόχους της GasLog

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Την αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος που θα διανείμει στους μετόχους της κατά 7,1% ανακοίνωσε η ναυτιλιακή GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, μετά την αύξηση της κερδοφορίας της κατά το α’ τρίμηνο του 2018.

    Τα καθαρά κέρδη της GasLog ανήλθαν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους στα 42,5 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 23,4 εκατ. δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ ο τζίρος της ήταν βελτιωμένος κατά 8%, αν και τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, στα 6 σεντς του δολαρίου (έναντι 8 σεντς που ήταν η πρόβλεψη).

    “Με στήριξη από τη βελτιούμενη οικονομική μας απόδοση, τον ισχυρό μας ισολογισμό και την εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές για την εταιρεία, με χαρά ανακοινώνω μία αύξηση 7,1% στο τριμηνιαίο μας μέρισμα στα 0,15 δολάρια ανά μετοχή”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Paul Wogan.

    Στη διάρκεια του τριμήνου συνεχίσαμε να εκτελούμε το επιχειρηματικό μας πλάνο, παραλαμβάνοντας τρία νεότευκτα, τα GasLog Houston, GasLog Genoa και GasLog Hong Kong, όλα εγκαίρως και εντός προϋπολογισμού”, ανέφερε ο ίδιος.

    Η GasLog επικαλείται εξάλλου μελέτη της Wood Mackenzie, σύμφωνα με την οποία “η αγορά πιθανόν να ξεμείνει από LNG ακόμα και το 2020, επαναφέροντας την ανάγκη για περαιτέρω projects παροχής LNG βραχυπρόθεσμα”, την ώρα που “οι μετέχοντες στην αγορά του LNG συνεχίζουν να προβλέπουν σημαντική αύξηση της ζήτησης LNG”.

    Σημειώνεται ότι ο Michael Webber, αναλυτής της Wells Fargo Securities, δίνει πλέον στη μετοχή της GasLog σύσταση outperform, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του μερίσματος της εταιρείας είναι η πρώτη από το 2014.

    Πήτερ Λιβανός GasLog ναυτιλία
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Partners

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Αλαφούζος: Δυνατό deal για νεότευκτο της Kyklades Maritime

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φ. Εμπειρίκος: Business με ελληνική ναυτιλιακή για την Aeolos και αγορά τάνκερ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χατζηπατέρας: Η Dorian LPG επενδύει στο μέλλον των ναυτιλιακών καυσίμων



    ΣΧΟΛΙΑ