• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Πλοίο της GasLog Partners ναυλώθηκε για 3,5 χρόνια

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Ένα πλοίο της GasLog Partners (συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού) ναύλωσε για χρονική περίοδο 3,5 ετών η ναυτιλιακή εταιρεία Clearlake Shipping, θυγατρική του ομίλου Gunvor.

    Πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς LNG GasLog Shanghai (χωρητικότητας 155.000 cbm, κατασκευής 2013), το οποίο ναυλώθηκε έναντι κυμαινόμενης τιμής, εντός πλαισίων που έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο εταιρείας, για τα οποία ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Η ναύλωση του πλοίου θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο.

    Σημειώνεται ότι το GasLog Shanghai πρόσφατα αποσύρθηκε από το The Cool Pool, μαζί με άλλα πέντε πλοία της GasLog, και αυτήν την περίοδο απασχολείται στην αγορά spot. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μακροχρόνια ναύλωση του πλοίου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λογική του The Cool Pool, που βασίζεται σε βραχυχρόνιες ναυλώσεις διάρκειας το πολύ έως 12 μηνών.

    Σε σχετική δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog Partners, Andrew Orekar, ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνω αυτήν την συμφωνία ναύλωσης για τριάμισι χρόνια με την Gunvor, έναν νέο και υψηλής ποιότητας συνεργάτη για την GasLog Partners. Η ναύλωση υλοποιεί τη δέσμευσή μας να εξασφαλίσουμε χρονοναύλωση για το GasLog Shanghai, ενισχύει την ορατότητα των ροών ρευστότητας της εταιρείας και υποστηρίζει τον στόχο μας για ετήσια αύξηση του μερίσματος κατά 2 έως 4% το 2019».



    ΣΧΟΛΙΑ