• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Άλμα 18% για την κερδοφορία της GasLog Partners

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Αυξημένα κατά 18% ήταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 τα κέρδη της ναυτιλιακής GasLog Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, με τον τζίρο της εταιρείας να παρουσιάζει αύξηση, ενώ τις δαπάνες μείωση.

    Ειδικότερα, η εταιρεία κατέγραψε καθαρή κερδοφορία της τάξεως των 22,9 εκατ. δολαρίων, αυξημένη κατά 18% σε σχέση με το β’ τρίμηνο 2017, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 40 σεντς του δολαρίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 34 σεντς του δολαρίου.

    Πάντως, κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017 τα κέρδη ανά μετοχή είχαν ανέλθει σε 45 σεντς του δολαρίου, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας για το β’ τρίμηνο 2018 ανήλθαν στα 21,9 εκατ. δολάρια, μειωμένα κατά 3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

    Ο τζίρος της GasLog Partners αυξήθηκε κατά 20% σε ετήσια βάση, στα 74,9 εκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση της κερδοφορίας αποδίδεται κυρίως στα έσοδα από τα πλοία GasLog Greece, GasLog Geneva, Solaris και GasLog Gibraltar, τα οποία απέκτησε από τον Μάιο του 2017 έως και τον Απρίλιο του 2018.

    Στο δεύτερο τρίμηνο, η GasLog Partners συνέχισε να εκτελεί τη στρατηγικής της, ολοκληρώνοντας την εξαγορά του GasLog Gibraltar και συμφωνώντας για μία 18μηνη ναύλωση με δύο εξάμηνες οψιόν με την Cheniere για το GasLog Sydney”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Andrew Orekar.

    Εν τω μεταξύ, η εταιρεία κρίνει πως η ζήτηση για LNG παραμένει “ισχυρή”, όπως αποδεικνύεται από τη σημαντικά αυξημένη ζήτηση από Ασιάτες καταναλωτές στο β’ τρίμηνο του έτους.

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία
    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Χρ. Οικονόμου: Ενεργοποίηση option και ακόμη μία παραγγελία LNG για την TMS Cardiff Gas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Οικονόμου: Το αντισυμβατικό μονοπάτι που βγάζει την DryShips στην κορυφή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δ. Διαμαντίδης: Η απίστευτη δικαστική περιπέτεια με ρωσικό κολοσσό για πλοίο της Delta Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ