• Ναυτιλία

    Π. Διαμαντίδης: Δυναμική εκκίνηση για τη νεοσύστατη Velos Tankers

    • Εριέττα Κομνηνού

    Διαμαντής και Πασχάλης Διαμαντίδης


    Με την εξαγορά και τρίτου τάνκερ συνδέουν πηγές της αγοράς τη ναυτιλιακή Velos Tankers, τη νεοσύσταση εταιρεία της οικογένειας Διαμαντίδη, η οποία ιδρύθηκε εντός του καλοκαιριού.

    Η ναυτιλιακή, της οποίας επικεφαλής είναι ο Πασχάλης Διαμαντίδης, γιος του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, εμφανίζει αρκετή κινητικότητα τόσο στις αγορές πλοίων όσο και στην στελέχωση της.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες η Velos Tankers εξαγόρασε το χωρητικότητας 47,300 dwt δεξαμενόπλοιο MR2, Challenge Pacific (κατασκευής 2007). Στο εβδομαδιαίο της report η VesselsValue αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πλοίο πουλήθηκε έναντι 13,85 εκατ. δολαρίων, ενώ εκτιμά την αξία του στα 12,63 εκατ. δολάρια. Το συγκεκριμένο τάνκερ ανήκε στο στόλο της ιαπωνικής Meiji Shipping.

    Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Αυγούστου η ναυτιλιακή είχε αποκτήσει δύο τάνκερ MR χωρητικότητας 50,000-dwt, τα Atlantic Aquarius και Atlantic Leo, κατασκευής 2008, τα οποία πούλησε η Diamond S Shipping (των Β. Μαρινάκη και W. Ross), με το τίμημα της εξαγοράς να κυμαίνεται σύμφωνα με εκτιμήσεις των ναυλομεσιτών, πέριξ των 16 εκατ. δολαρίων.

    Τα πλοία μετονομάστηκαν σε Velos Leo και Velos Aquarius.

    Η νέα εταιρεία δεν διαθέτει ιστοσελίδα, ωστόσο σύμφωνα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn, εντός του Σεπτεμβρίου γενικός διευθυντής της Velos Tankers ανέλαβε ο Ιάκωβος Χονδρόγιαννος, πρώην στέλεχος της Delta Tankers, της άλλης ναυτιλιακής της οικογένειας Διαμαντίδη.

    Επίσης, στο τεχνικό τμήμα της εταιρείας προσελήφθη ο Νικόλαος Τζαγκαράκης, ο οποίος μέχρι πρότινος εργάζονταν στην Minerva Marine της οικογένειας Μαρτίνου.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ