• Ναυτιλία

    Όμιλος Grimaldi: Παρέμβαση σε Επιτροπή Ανταγωνισμού για ΑΝΕΚ – Θα καλύψει τα δρομολόγια σε περίπτωση ναυαγίου του deal με Attica Group

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι, Διευθύνων Σύμβουλος Grimaldi Group

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι, Διευθύνων Σύμβουλος Grimaldi Group


    Παρέμβαση στην υπόθεση της εξαγοράς της ANEK από την Attica Group πραγματοποίησε ο όμιλος Grimaldi, όπως είχε προαναγγείλει η εταιρεία.

    Ειδικότερα, ο όμιλος Grimaldi φέρεται να απέστειλε επιστολή προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την οποία δεσμεύεται να δρομολογήσει τα πλοία του στις γραμμές Κρήτης και Αδριατικής, προκειμένου να καλύψει το κενό που θα αφήσει η ΑΝΕΚ σε περίπτωση χρεοκοπίας της, μετά από μια πιθανή αρνητική εισήγηση της Επιτροπής στο ζήτημα της συγχώνευσης.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Όμιλος Grimaldi δεσμεύεται σε περίπτωση ναυαγίου της συγχώνευσης να δρομολογήσει πλοία κατάλληλης δυναμικότητας σε κάθε, χρησιμοποιώντας αυτά της MinoanLines  στην Κρήτη και της Grimaldi Euromed στην Αδριατική. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρξει διατάραξη των συγκοινωνιών και θα καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού.

    Παράλληλα, η Minoan Lines και ο Όμιλος Grimaldi ενημέρωσαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι μπορούν να απορροφήσουν ναυτικούς, που τυχόν βρεθούν εκτός εργασίας λόγω απόσυρσης των πλοίων της ΑΝΕΚ.

    Επιπλέον, η MinoanLines φέρεται να έχει  ενημερώσει την Επιτροπή ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί την αγορά του πλοίου ΕΛΥΡΟΣ και να απορροφήσει το πλήρωμα του, σε περίπτωση που η ΑΝΕΚ επιθυμεί να το πουλήσει.

    Διαβάστε επίσης:

    ΑΝΕΚ: Επιμένει ο Μάριος Ηλιόπουλος

    Όμιλος Γκριμάνλντι: Εκτοξεύτηκαν τα κέρδη στα 222,2 εκατ. ευρώ

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τι ερευνά για το θέμα της εξαγοράς της ΑΝΕΚ από την Attica Group;



    ΣΧΟΛΙΑ