• Ναυτιλία

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Τι ερευνά για το θέμα της εξαγοράς της ΑΝΕΚ από την Attica Group;

    Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού


    Η δυστοκία και η καθυστέρηση που παρατηρείται στο θέμα της απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά από την Attica Group της ΑΝΕΚ, εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα μέλη της ολομέλειας της δεν θέλουν να κατηγορηθούν ότι δεν ερεύνησαν όλες τις πτυχές και τα επιχειρήματα που θέτουν οι ανταγωνίστριες εταιρείες.

    Χθες, η ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ζήτησαν λεπτομερείς απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν στους εκπροσώπους των τριών εταιρειών: Attica Group, ANEK SeaJet.

    Επισημαίνεται ότι η εταιρεία του Μάριου Ηλιόπουλου έχει καταθέσει στους πιστωτές και μετόχους της ΑΝΕΚ βελτιωμένη πρόταση στην οποία προτείνει την καταβολή του ποσού 83 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των υποχρεώσεων της Κρητικής εταιρείας.

    Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεχίσει τις εργασίες της την προσεχή Δευτέρα 17 Ιουλίου, ενώ η οριστική της απόφαση, αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό στις 4 Αυγούστου.

    Η αρχική εισήγηση είναι θετική για την εξαγορά, όμως τα επιχειρήματα και οι προτάσεις του Μάριου Ηλιόπουλου, έχουν περιπλέξει τα θέματα και η απόφαση θα πρέπει να τεκμηριωθεί ώστε να μην αμφισβητηθεί στη συνέχεια.

    Διαβάστε επίσης: 

    Βραβεία «Ευκράντη»: Τιμήθηκε ο Γιώργος Προκοπίου για τη «συνολική του προσφορά στην Ελληνική Ναυτιλία»

    Συνάντηση Βαρβιτσιώτη-Ναυτικού Επιμελητηρίου: Συζήτησαν τις στρατηγικές προτεραιότητες της ναυτιλίας

    Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Γενική συνέλευση των μετόχων στις 3 Οκτωβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ