ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ΤΕΚΑΛ αναλαμβάνει την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας του ΟΛΠ, έργο προϋπολογισμού ύψους 136 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του επιχειρηματία Παναγιώτη Ψαλτάκου αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, υποβάλλοντας την καλύτερη προσφορά.
Η υπόθεση είχε οδηγηθεί στο ΣτΕ, ωστόσο μετά το πράσινο φως του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο διαγωνισμός προχώρησε κανονικά.
Η ΤΕΚΑΛ έχει αναλάβει να κατασκευάσει πολλά από τα έργα των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά. Το τελευταίο έργο ήταν η κατασκευή της νέας προβλήτας πετρελαιοειδών του OΛΠ, προϋπολογισμού 140 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας είναι μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που πρέπει να υλοποιήσουν οι Κινέζοι της Cosco με βάση τη σύμβαση παραχώρησης.
Παράλληλα, περιλαμβάνεται και στο master plan, το οποίο κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στις υπηρεσίες του Υπουργείο Ναυτιλίας και αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΣΑΛ το επόμενο διάστημα.
Πηγές από τον ΟΛΠ, εκτιμούν ότι η έναρξη των εργασιών για την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στην χρονιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μείωση εισφορών: Τι κερδίζουν 2,5 εκατ. εργαζόμενοι – Αναλυτικά παραδείγματα για μισθούς έως 3.000 ευρώ
- Τι βλέπουν τα ξένα funds στην ελληνική οικονομία και έρχονται στην Αθήνα
- Νάντια Γκογκοζώτου: Στην τελική ευθεία το Ταμείο Καινοτομίας – Έρχονται οι πρώτες θεραπείες για πρώιμη πρόσβαση
- Τα super κέρδη των τραπεζιτών, το πάρτι διαρκείας Βαρδινογιάννη – Σιάμισιη, το Unfair του Πόλυ, μια… περίεργη προσφορά από τη ΓΕΚ, η επιτυχία του Παππά, ο αξιολάτρευτος Νικόλαος ο Α’ με τις μπαταρίες και ποιος είναι ο μαρτυριάρης του ΔΑΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.