• Ναυτιλία

    ΟΛΠ: Υπερήφανος υποστηρικτής της ελληνικής αποστολής στην Παγκόσμια Θερινή Πανεπιστημιάδα 2023 της FISU

    • NewsRoom
    Yu Zenggang- Πρόεδρος ΟΛΠ

    Yu Zenggang- Πρόεδρος ΟΛΠ


    Η ΟΛΠ Α.Ε. στο πλαίσιο σταθερής στήριξης του ελληνικού αθλητισμού προχώρησε σε άλλη μία σημαντική ενέργεια, ενισχύοντας αυτή τη φορά την ελληνική αποστολή στην Παγκόσμια Θερινή Πανεπιστημιάδα, η οποία πραγματοποιείται από 27 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2023 στην πόλη Chengdu της Κίνας.

    Ειδικότερα, η εταιρεία ανέλαβε εξολοκλήρου την κάλυψη των εξόδων μετάβασης των 25 φοιτητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα της FISU (Παγκόσμια Ομοσπονδία Φοιτητικού Αθλητισμού).

    Μάλιστα, κατά την αναχώρηση των φοιτητών μας για την Κίνα, εκπρόσωποι της ΟΛΠ Α.Ε. βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να τους αποχαιρετήσουν και να τους ευχηθούν καλή επιτυχία. Μαζί τους, έδωσαν και το χαμογελαστό Πάντα, την μασκότ της COSCO SHIPPING, για να τους συνοδεύσει στο ταξίδι τους και να τους φέρει καλή τύχη.

    Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang τόνισε την προσήλωση της ΟΛΠ Α.Ε. στα αθλητικά ιδεώδη και δήλωσε την υποστήριξη της εταιρείας στην προσπάθεια των νεαρών αθλητών, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

    «H δέσμευσή της ΟΛΠ Α.Ε. για την ενίσχυση της νέας γενιάς και του ελληνικού αθλητισμού είναι αδιαμφισβήτητη. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της ευρύτερης και συστηματικής μας συνεισφοράς στον αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία, που αποτελεί θεμελιώδη αρχή και βασική προτεραιότητα της στρατηγικής της εταιρείας μας. Οι παγκόσμιοι αγώνες πανεπιστημίων παρέχουν μια εξαιρετική πλατφόρμα για τους φοιτητές μας να επιδείξουν τα ταλέντα και τις δυνάμεις τους σε διεθνές επίπεδο. Παραμένουμε με υπερηφάνεια δίπλα στους 25 φοιτητές της ελληνικής αποστολής. Στηρίζουμε πλήρως την προσπάθειά τους και τους ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά δύναμη, επιτυχία και εξαιρετικές επιδόσεις!»

    Η ΟΛΠ Α.Ε., εισηγμένη εταιρεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών διαχειρίζεται και λειτουργεί τον Λιμένα Πειραιά το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας και ενός από τα πιο ολοκληρωμένα λιμάνια στην Ευρώπη από πλευράς λιμενικών υπηρεσιών.

    Οι δραστηριότητες στο Λιμάνι του Πειραιά περιλαμβάνουν την κρουαζιέρα, τη μεταφορά επιβατών, τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων, τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τα logistics και υπηρεσίες ελεύθερης ζώνης. Κύριος μέτοχος της ΟΛΠ Α.Ε. με ποσοστό 67% είναι η COSCO Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

    Την τελευταία δεκαετία η ΟΛΠ Α.Ε. σημειώνει αδιάλειπτη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με στοχευμένη χρήση των νέων τεχνολογιών και των εργαλείων ψηφιοποίησης,  σε όλο το φάσμα  των λιμενικών της δραστηριοτήτων, συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στην οικονομία της χώρας και κυρίως ανταποδίδοντας σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία.

    Η ΟΛΠ Α.Ε. κατέχει την πιστοποίηση “EcoPort”, βρίσκεται στη λίστα ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο βιώσιμες εταιρείες της Ελλάδας το 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Η Signal του Ιωάννη Μαρτίνου συμμετέχει σε επένδυση €2,5 εκατ. με την Flagship Founders

    Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε ο κανονισμός «FuelEU Maritime»

    Attica: Παρατείνεται η ισχύς των δεσμεύσεων για Χίο και Μυτιλήνη



    ΣΧΟΛΙΑ