• Ναυτιλία

    OceanPal (Σεμίραμις Παληού): Επενδύει σε δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal

    Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping και Πρόεδρος της ΟceanPal


    H ναυτιλιακή εταιρεία OceanPal, της Σεμίραμις Παληού, εισέρχεται και στον τομέα των δεξαμενόπλοιων επενδύοντας στη νορβηγική εταιρεία, RFSea Infrastructure II.

    Η OceanPal Inc. γνωστοποίησε σήμερα ότι θα γίνει στρατηγικός εταίρος και θα επενδύσει σε μια νορβηγική οντότητα, την RFSea Infrastructure II AS, η οποία θα κατασκευάσει, στο ναυπηγείο Wuhu Shipyard Co., Ltd. της Κίνας, δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια, μεταφοράς χημικών, με καύσιμο μεθανόλης, χωρητικότητας 6.600 dwt, από ανοξείδωτο χάλυβα, με αναμενόμενες παραδόσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2025 και το πρώτο τρίμηνο του 2026, αντίστοιχα. Η συναλλαγή εξακολουθεί να υπόκειται στην ικανοποίηση των τελικών όρων της συμφωνίας.

    Η εταιρεία συνεργάζεται με μια ιδιωτική εταιρεία εναλλακτικών επενδύσεων και εμπορικής διαχείρισης με έδρα το Λονδίνο, με επίκεντρο τη ναυτιλιακή βιομηχανία και άλλους εταίρους και επενδυτές. Η Fearnley Securities AS ενήργησε ως οργανωτής της συμφωνίας.

    Η εισηγμένη στο Nasdaq spinoff της Diana Shipping, η οποία διαθέτει δύο capesize bulkers και τρία panamaxes στον στόλο της, συνεργάστηκε με την εταιρεία εναλλακτικών επενδύσεων και εμπορικής διαχείρισης με έδρα το Λονδίνο RFOcean και με άλλους εταίρους και επενδυτές.

    Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Robert Perri δεν αποκάλυψε το μέγεθος της επένδυσής, αλλά είπε ότι αναμένει ότι οι παραδόσεις των πλοίων θα πραγματοποιηθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2025 και το πρώτο τρίμηνο του 2026, αντίστοιχα.

    Τον Ιούνιο, η RFOcean υπό την ηγεσία του Frederik Rye-Florentz συνδέθηκε με τέσσερις μονάδες 6.600 dwt στο Wuhu για περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

    Το OceanPal ιδρύθηκε στα τέλη του 2021, όταν η Diana Shipping, της Σεμίραμις Παληού, παραχώρησε τρία από τα παλαιότερα πλοία της σε ένα νεοσύστατο όχημα, το οποίο στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023 σημείωσε καθαρό κέρδος 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων από τα σημερινά έσοδα από ναύλωση πέντε πλοίων, ύψους 5,4 εκατ. δολαρίων.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επενδύσουμε σε αυτά τα υπερσύγχρονα, έτοιμα για μεθανόλη δεξαμενόπλοια χημικών, σε μια αγορά δεξαμενόπλοιων χημικών όπου πιστεύουμε ότι τα θεμελιώδη μεγέθη θα βελτιωθούν τα επόμενα αρκετά χρόνια.

    Επιπλέον, αυτή η επένδυση θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, καθώς αυτά τα νεότευκτα αναμένεται να είναι 20-25% πιο αποδοτικά σε καύσιμα από τα συμβατικά δεξαμενόπλοια χημικών», δήλωσε ο R. Perri.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρίδης: Οι επιστροφές προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της διεθνούς προστασίας και της μετανάστευσης με όρους και κανόνες

    Υπογραφή συμφωνίας παραχώρησης 3 μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Λιμενικό Σώμα

    Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 45χρονος που συνελήφθη για τις φωτιές στον Αυλώνα



    ΣΧΟΛΙΑ