• Ναυτιλία

    Ο Σωτήρης Ράπτης γενικός γραμματέας των Ευρωπαίων Εφοπλιστών

    Σωτήρης Ράπτης, γενικός γραμματέας των Ευρωπαίων Εφοπλιστών

    Σωτήρης Ράπτης, γενικός γραμματέας των Ευρωπαίων Εφοπλιστών


    Ο Σωτήρης Ράπτης ορίστηκε ο νέος Γενικός Γραμματέας της ECSA.

    Είναι 41 ετών και έχει εργαστεί σε πολλούς οργανισμούς στις Βρυξέλλες τα τελευταία 14 χρόνια.

    Μετά την ένταξή του στην ECSA ως Διευθυντής Περιβάλλοντος και Ασφάλειας το 2020, τους τελευταίους επτά μήνες, ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα.

    «Καλωσορίζουμε θερμά τον Σωτήρη Ράπτη στο νέο του ρόλο ως Γενικός Γραμματέας και προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας στο μέλλον. Η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου προκλήσεις καθώς εργαζόμαστε για την επίτευξη του κοινού μας στόχου για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές. Η ισχυρή και αποτελεσματική νομοθεσία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ζωτικής σημασίας.

    Ταυτόχρονα, η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έδειξαν την ανάγκη να προσαρμοστούμε και να γίνουμε μια πιο ανθεκτική και ανταγωνιστική βιομηχανία. Χάρη στη μεγάλη του εμπειρία και τις ισχυρές φιλοδοξίες του, ο Σωτήρης Ράπτης μαζί με μια ομάδα με κίνητρα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις των ευρωπαϊκών θαλάσσιων μεταφορών», δήλωσε ο Φίλιππος Φίλης, πρόεδρος της ECSA.

    «Ανυπομονώ να συνεχίσω τη δουλειά μου με την ομάδα της ECSA, τα μέλη μας και τις οργανώσεις της βιομηχανίας και της κοινωνίας των πολιτών. Η κλιματική κρίση, η ενεργειακή μετάβαση και η ανταγωνιστικότητα του κλάδου αποτελούν σημαντικές προκλήσεις. Μια σειρά από νέες πολιτικές της ΕΕ για το κλίμα θα εισαχθούν τα επόμενα δύο χρόνια και αυτό σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή για τον τομέα της ναυτιλίας. Είναι σημαντικό, οι προτάσεις, οι φιλοδοξίες και οι ανησυχίες του κλάδου να λαμβάνονται υπόψη από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Το να είσαι ανοιχτός, εποικοδομητικός και τεκμηριωμένος συνεργάτης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ECSA », πρόσθεσε ο νέος Γενικός Γραμματέας της ECSA, Σωτήρης Ράπτης.

    Πριν ενταχθεί στην ECSA το 2020, ο Σωτήρης κατείχε διάφορες θέσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε διάφορους βιομηχανικούς οργανισμούς, όπως η ESPO-European Sea Ports Organization και η ΜΚΟ Transport & Environment. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην T&E, συμμετείχε σε μια σειρά εκστρατειών, όπως αυτή για τη συμπερίληψη της ναυτιλίας στο ETS.

    Ο Σωτήρης Ράπτης είναι διπλωματούχος δικηγόρος, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Αθηνών και του King’s College του Λονδίνου. Το 2008 του απονεμήθηκε το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως μέλος του ιστολογίου «G700» για την προώθηση της δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών.

    Διαβάστε επίσης:

    Drewry: Μειώθηκαν κατά 1,3% οι ναύλοι



    ΣΧΟΛΙΑ