• Ναυτιλία

    O όμιλος Γκριμάλντι δρομολογεί το πρώτο ηλεκτρικό ακτοπλοϊκό πλοίο στις Βαλεαρίδες Νήσους!

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι, Διευθύνων Σύμβουλος Grimaldi Group

    Εμμανουέλε Γκριμάλντι, Διευθύνων Σύμβουλος Grimaldi Group


    Σημαντικές και καινοτόμες ειδήσεις έρχονται από τις Βαλεαρίδες Νήσους. Η εταιρεία Trasmed, η ισπανική θυγατρική εταιρεία του ομίλου του Εμανουέλε Γκριμάλντι, με επικεφαλής τον Etore Morace, γνωστοποίησε μια νέα εμπορική συνεργασία με τον όμιλο Insotel Marine που παίρνει το όνομα «Ferry Alliance».

    Είναι μια ένωση δυνάμεων «που γεννήθηκε με σταθερό στόχο να προσφέρει μια παγκόσμια πρόταση για την αγορά των Βαλεαρίδων και υπό την οποία θα προσφέρουμε όλες τις θαλάσσιες υπηρεσίες μας για επιβάτες και εμπορεύματα», επισημαίνει η Trasmed.

    Η εταιρεία του Grimaldi και η θυγατρική της Trasmed θα μπορούν επίσης να πουλήσουν ως προορισμό τη Formentera, η οποία μέχρι τώρα ήταν το μοναδικό νησί των Βαλεαρίδων που δεν εξυπηρετούνταν από τα πλοία του ομίλου.

     Cap de Barbaria, Balearia
    Cap de Barbaria, Balearia

    «Οι πελάτες μας θα μπορούν να αγοράσουν ένα μόνο εισιτήριο από τη Βαρκελώνη και τη Βαλένθια προς Formentera μέσω Ibiza με βολικές ώρες και βολικές τιμές», εξήγησε ο Morace, προσθέτοντας ότι «αυτή η συνεργασία μας δίνει την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική προσφορά για την αγορά των Βαλεαρίδων Νήσων, αυξάνοντας το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών μας και προσφέροντας συνδέσεις μεταξύ όλων των νησιών. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γιατί αυτό είναι ένα θεμελιώδες βήμα στη στρατηγική ανάπτυξής μας και μια ευκαιρία να εδραιώσουμε τη θέση μας στον κλάδο στις Βαλεαρίδες Νήσους».

    Μετά από τις συνήθεις δοκιμές ελλιμενισμού, το Cap de Barbaria μόλις τέθηκε σε λειτουργία για τη Balearia στη διαδρομή που συνδέει την Ίμπιζα και τη Φορμεντέρα, δηλαδή το πρώτο ηλεκτρικό οχηματαγωγό που λειτουργεί στην Ισπανία και κατασκευάστηκε από το ναυπηγείο Armon Vigo Αυτό το καινοτόμο πλοίο μπορεί να κάνει τέσσερις αναχωρήσεις την ημέρα από κάθε νησί και εγγυάται την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης στο νησί Formentera χάρη στο γκαράζ του με χωρητικότητα 14 φορτηγών ενώ η χωρητικότητα επιβατών είναι 390 επιβάτες.

    Το μήκος του είναι 83 μέτρα, το πλάτος του είναι 15,5 μέτρα και προφανώς αυτό το πλοίο έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλέντης): Κέρδη 8 εκατ. δολ. από πώληση ενός τάνκερ και έσοδα 9,2 εκατ. δολ. από ναυλώσεις

    Danaos Corporation (Γιάννης Κούστας): Υψηλή ρευστότητα 731 εκατ. δολαρίων και κέρδη 145,3 εκατ. δολαρίων – Ναυπηγεί έξι πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ