• Ναυτιλία

    Ο εφοπλιστής και δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Ι. Λεβεντάκης ναύλωσε το πλοίο «Νήσος Αίγινα» στην ΑΝΕ Σύμης

    • NewsRoom
    Γιώργος Ι. Λεβεντάκης

    Γιώργος Ι. Λεβεντάκης


    Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Αίγινα» που ανήκει στην εταιρεία Leve Ferries του Γιώργου Λεβεντάκη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, ναυλώθηκε για την προσεχή τριετία στην Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Σύμης, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για αγορά του πλοίου.

    Το πλοίο «Νήσος Αίγινα» είχε μετασκευαστεί πέρσι για να δρομολογηθεί στη γραμμή Πειραιά – Αίγινα, είναι ναυπήγησης 1974, ταξιδεύει με ελληνική σημαία, είναι χωρητικότητας 1.812 τόνων gross, έχει μήκος 77.88 μέτρων και το πλάτος 12.6 μέτρων. Το πλοίο, αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 14 κόμβων και μπορεί να μεταφέρει 951 επιβάτες και 70 Ι.Χ.

    Το πλοίο κατασκευάστηκε στα γερμανικά ναυπηγεία του Emden το 1974. Πρόκειται για το πρώην MIDSLAND και έχει μήκος 77.88 μέτρα και πλάτος 12.6 μέτρα.

    Ο Γιώργος Λεβεντάκης έχει γεννηθεί στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Δραστηριοποιείται κυρίως στη μεταφορά πόσιμου νερού και διαθέτει πέντε πλοία – υδροφόρες.

    Στις δημοτικές εκλογές του 2019 εξελέγη δήμαρχος Τριφυλίας του νομού Μεσσηνίας. Παλαιότερα είχε απασχολήσει τις κοσμικές στήλες για τη σχέση του με την Άντζελα Δημητρίου και για τις επεισοδιακές δραστηριότητες του γιου του Γιάννη και την παρουσία του σε εκπομπές ριάλιτι.

    Η ΑΝΕ Σύμης, είναι μια πολυμετοχική εταιρεία που έως το 2006 τα πλοία της δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στην γραμμή Ρόδου – Σύμης.

    Το 2006 επέκτεινε την δραστηριότητά στην γραμμή Πειραιά – Αίγινα και από το 2013 στις γραμμές των Σποράδων.

    Σήμερα η ANES FERRIES δραστηριοποιείται με τέσσερα συνολικά πλοία στις δρομολογιακές γραμμές των Σποράδων, Πειραιά – Αίγινας και Ρόδου – Σύμης.

    Στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξή της στην ακτοπλοΐα με έμφαση στην ασφάλεια και την συνέπεια.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Ιταλοί εφοπλιστές έχουν τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο αξίας 4,03 δισ. δολ. 

    Άρχισαν οι παραλαβές νεότευκτων 2+2 πλοίων από την Maran Tankers και Pleiades Shipping



    ΣΧΟΛΙΑ