• Ναυτιλία

    Άρχισαν οι παραλαβές νεότευκτων 2+2 πλοίων από την Maran Tankers (Μαρία Αγγελικούση) και Pleiades Shipping (οικογένεια Περατικού)

    Μαρία Αγγελικούση

    Μαρία Αγγελικούση


    Το εμβληματικό όνομα Antonis I. Angelicoussis έδωσε η Μαρία Ι. Αγγελικούση στο νεότευκτο δεξαμενόπλοιο της, χωρητικότητας 320.500 dwt προς τιμήν του παππού της Αντώνη Αγγελικούση, ιδρυτή της μεγαλύτερης ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας και το οποίο ύψωσε την ελληνική σημαία.

    Τον περασμένο Μάρτιο ένα άλλο νεότευκτο LNG είχε ονομαστεί John A. Angelicoussis προς τιμήν του πατέρα της.

    Το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο VLCC διπλού καυσίμου το οποίο ναυπηγήθηκε από τη Samsung Heavy Industries της Νότιας Κορέας, διαχειρίζεται η Maran Tankers, η οποία διαθέτει συνολικά 53 δεξαμενόπλοια, συνολικής χωρητικότητας 15.310.704 dwt και τρία υπό ναυπήγηση.

    Εντός των επόμενων ημερών η εταιρεία Maran Tankers θα παραλάβει άλλο ένα νεότευκτο πλοίο, χωρητικότητας 320.500 dwt, το οποίο και αυτό θα ανήκει στο ελληνικό νηολόγιο.

    Επίσης, δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια προσέθεσε στον στόλο της η ναυτιλιακή εταιρεία Pleiades Shipping Agents S.A. της οικογένειας Περατικού.

    Τα πλοία ονομάστηκαν «Ardas I» και «Arachthos I» και είναι χωρητικότητας 115.000 dwt.

    Πλέον ο στόλος της εταιρείας, συμφερόντων της οικογένειας Περατικού ανέρχεται σε 13 δεξαμενόπλοια τύπου Panamax, Aframax / LR2 και MR. Όλα τα πλοία, πλην του πλοίου Evinos που είναι στην ελληνική σημαία, είναι νηολογημένα στη Λιβερία. Όμως, όλα τα πλοία φέρουν ονόματα ελληνικών ποταμών.

    Η Pleiades Shipping Agents S.A. διαχειρίζεται τον στόλο δεξαμενόπλοιων της μέσω του γραφείου της στην Ελλάδα. Ο στόλος δραστηριοποιείται κατά μήκος εμπορικών διαδρομών παγκοσμίως, κυρίως μεταξύ Βόρειας και Νότιας Αμερικής, της Καραϊβικής και της Άπω Ανατολής, μεταφέροντας προϊόντα πετρελαίου.

    Τέλος, να επισημανθεί ότι η Tsakos Shipping and Trading, του ομίλου Παναγιώτη και Νίκου Τσάκου διαπραγματεύεται , σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, την μετατροπή των παραγγελιών για δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 2.782 teu, σε δεξαμενόπλοια suezmax.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία Tsakos Shipping and Trading έχει υπό ναυπήγηση οκτώ πλοία εμπορευματοκιβωτίων 2.782 teu στο Ναυπηγείο Hyundai Mipo Dockyard στη Νότια Κορέα και προφανώς λόγω της πτώσης των ναυλαγοράς θα επιδιώξει την αναδιάρθρωση του στόλου της.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ Α.Ε.

    Dodekanisos Seaways: Εξασφάλισε 4 επιδοτούμενες γραμμές από το υπουργείο Ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ