• Ναυτιλία

    NGM Energy: Πούλησε με κέρδος τάνκερ που αγόρασε πέρυσι

    Νίκος Μουνδρέας, εφοπλιστής

    Νίκος Μουνδρέας, εφοπλιστής


    H ναυτιλιακή NGM Energy, συμφερόντων της οικογένειας Μουνδρέα προχώρησε στην πώληση ενός τάνκερ που είχε αποκτήσει προ επταμήνου, εξασφαλίζοντας κέρδη.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές το δεξαμενόπλοιο My Way, χωρητικότητας 314,020 dwt που κατασκευάστηκε το 2007, πουλήθηκε σε αγοραστές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τις εκτιμήσεις για την τιμή της συναλλαγής να διαφέρουν.

    Στο εβδομαδιαίο της report η Xclusiv Shipbrokers αναφέρει ότι το VLCC άλλαξε χέρια στην τιμή των 35 εκατ. δολαρίων, ενώ σύμφωνα με την Intermodal πουλήθηκε έναντι 37 εκατ. δολαρίων. Η Allied Shipbroking τοποθετεί την τιμή πώλησης στα 36 εκατ. δολάρια.

    Όποια και αν είναι η τιμή, η NGM Energy είχε εξαγοράσει το συγκεκριμένο πλοίο πέρυσι τον Αύγουστο -με την ονομασία Τakahashi-  από την ιαπωνική NYK Line έναντι 34 εκατ. δολαρίων.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία της οικογένειας Μουνδρέα εξασφαλίζει υπεραξίες μέσω αγοραπωλησιών πλοίων.

    Το 2019, η ινδική Mercator πούλησε το VLCC Nerissa, κατασκευής 2006, στην NGM Energy στην τιμή των 27,5 εκατ. δολαρίων. H ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή πούλησε το πλοίο στο τέλος του 2021, με την VesselsValue να υπολογίζει την αξία του στα 30 εκατ. δολάρια.

    Η εταιρεία θεωρείται ένας από τους ισχυρούς παίκτες της αγοράς μεταχειρισμένων πλοίων και πέρυσι πραγματοποίησε αρκετές κινήσεις αναδιάρθρωσης του στόλου της.

    Σύμφωνα με την Equasis ο στόλος της αποτελείται από 26 πλοία συμπεριλαμβανομένων 16 τάνκερ και 20 bulk carriers.

    Διαβάστε ακόμη:

    Castor Maritime: Ικανοποιητικές ναυλώσεις για 3 πλοία της

    Costamare: Κέρδη ρεκόρ το 2021 και ειδικό μέρισμα στους μετόχους



    ΣΧΟΛΙΑ